Down sendromlu iki arkadaşa doğum günü sürprizi

Elazığ’da down sendromlu iki arkadaşa Hacivat ve Karagöz oyunu eşliğinde doğum günü sürprizi yapıldı.

Haberde İnsan 21.03.2021 17:08:06 0
Down sendromlu iki arkadaşa doğum günü sürprizi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.03.2021 17:08

Elazığ’da down sendromlu iki arkadaşa Hacivat ve Karagöz oyunu eşliğinde doğum günü sürprizi yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şizofreni Dayanışma Derneği ve Almila Tiyatro Atölyesi iş birliğinde 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında pandemi kuralları çerçevesinde bir kafede ‘Hacivat ve Karagöz’ oyunu sergilendi. Oyundan sonra aileleriyle birlikte etkinliğe katılan ve doğum günleri olan down sendromlu 31 yaşındaki Enes Polat ve 30 yaşındaki Kadir Demirel’e sürpriz yapıldı. İki arkadaşın yeni yaşları pastayla kutlandı.

ZİÇEV tarafından bir alışveriş merkezinde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte çocukların el emeği ürünleri ve çizdikleri resimleri sergilendi. Sergiye Vali Erkaya Yırık ile eşi Ayşe Yırık da katılarak, çocuklarla bir süre sohbet edip fotoğraf çekindi. Etkinliğe katılan Vali Erkaya Yırık, “Down sendromu asla bir hastalık değildir. Down sendromunda olan şey, +1 kromozom fazlalığı vardır. Dolayısıyla çocuklarımızın insanlardan beklediği ne bir ilaç ne de bir tedavi edilme arzusu. Onların sadece beklediği sevgi, kabullenilme ve onların bir birey olarak muhatap alınmasıdır. Sendromlu olan çocuklarımız bulunmuş oldukları yerde sevgi oluştururlar. Onlar, ailelerinde onlara of dedirtecek sıkıntıları olmadan çevrelerine sürekli pozitif enerji yayarlar. Bugünkü etkinliğin amacı farkındalık sağlamak suretiyle çocuklarımızın kabullenebilir olması ve onlara sevgiyi vermekte tereddüt etmeden onları insanlarımızın bağrına basması, beklenti bu. Bugün vesilesiyle emek veren çocuklarımızı muhabbette kucaklıyorum” dedi.

Farkındalık etkinliği düzenlediklerini belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt ise, “Biz burada pandemi kuralları uygun bir şekilde katılımcıların olabildiğince az olduğu maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek bir araya gelerek etkinlik tertipledik. Temel amacımız, kamuoyunda bugüne down sendromu kromozom farkı olarak nitelendirilen farklı kişilik ve karakter yapısına sahip olan bireylerin durumlarına farkındalık amacıyla etkinlik yapmaktı. Bu amaçla önce Hacivat ve Karagöz oyunu yaptık. Salonda bizimle birlikte olan down sendromlu kardeşimiz Enes ve Kadir kardeşimizin aynı zamanda doğum günleri. Dediğim gibi çok kalabalık tutmamaya gayret ettik” şeklinde konuştu.

Tiyatro ekibinden Mahmut Yıldırım ise, her zaman güzel etkinliklere destek verdiklerini belirterek, bugün de güzel bir etkinlik yaptıklarını kaydetti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ