Diyanet Sen Şube Başkanı Ardahanlı’dan provokatif kararına Tepki

DİYANET-SEN ERZURUM ŞUBE BAŞKANI NURULLAH ARDAHANLI PARİS’TE YAYIN YAPAN CHARLİE HEBDO DERGİSİNE YAPILAN MENFUR SALDIRININ DAVASININ GÖRÜLECEĞİ GÜN SÖZ KONUSU DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ MUHAMMED (SAV) İLE İLGİLİ UYGUNSUZ KARİKAT?

Haberde İnsan 3.09.2020 15:29:39 0
Diyanet Sen Şube Başkanı Ardahanlı’dan provokatif kararına Tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.09.2020 15:29

Diyanet-Sen Erzurum Şube Başkanı Nurullah Ardahanlı Paris’te yayın yapan Charlie Hebdo Dergisine yapılan menfur saldırının davasının görüleceği gün söz konusu derginin Peygamber Efendimiz Muhammed (SAV) ile ilgili uygunsuz karikatürleri tekrar yayınlama kararı almasını kınayarak “Bu karar son derece yanlış ve provokatif bir karardır. Terör bahane edilerek Peygamber Efendimize (SAV) hakaret edilemez” dedi.

Peygamber Efendimiz Muhammed (SAV) ile ilgili uygunsuz karikatürler yayınlayan ve bu karikatürler bahane edilerek düzenlenen terör saldırısı sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği dava Paris’te görülmeye başlayacak. Charlie Hebdo Dergisi davanın görülmeye başlayacağı gün Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (SAV) ile ilgili uygunsuz karikatürlerini yeniden yayınlayacağını açıkladı.

Ardahanlı, “Terör nerden gelirse gelsin her türlüsüne karşı olduğumuz gibi terör bahane edilerek inançlara, değerlere yapılan hakaret ve saygısızlığa da aynı şeklide karşıyız. Terörün ırkı, dini, rengi yoktur. Terör nerden gelirse gelsin her türlüsüne karşı olduğumuz gibi terör bahane edilerek inançlara, değerlere hele hele Peygamber Efendimize yapılan hakaret ve saygısızlığa da aynı şeklide karşıyız ve lanetliyoruz” dedi.

Böyle bir dönemde Charlie Hebdo Dergisi’nin Peygamber Efendimiz Muhammed (SAV) ile ilgili uygunsuz karikatürleri yeniden yayınlama kararı almasının son derece yanlış ve provokatif bir karar olduğunu belirten Ardahanlı açıklamasında şunları kaydetti; “Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürü tekrar yayınlama kararı alması kabul edilebilir bir durum değildir. Merhamet ve sevgi dini İslam’ın terör dini, Müslümanların ise terörist gibi gösterilmeye çalışılması, Peygamber Efendimize karikatürle hakaret edilmesi Müslümanları rencide etmeyi, tahrik etmeyi hedefleyen girişimlerdir. Hz.Muhammed’e (SAV) yapılan hakaret bütün Müslümanlara ve onların kutsalına yapılmış bir hakarettir ve bizlerin bu hakaretler karşısında sessiz kalmasını beklemek ne ifade, ne basın özgürlüğü ile anlatılabilecek bir durumdur. Kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne ifade özgürlüğüne sığınamaz. Son gelişmeler de gösteriyor ki birileri yine Avrupa’da İslamafobiyi tetiklemek istiyor. Müslümanlar olarak tahriklere gelmeden sağduyu ve aklıselim ile teröre karşı dik durmalıyız. Ancak şu da bilinmelidir ki Peygamber efendimize (SAV) değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman sessiz kalmayacaktır. Tüm Müslümanlardan bu tür tahriklere sağduyu ve İslam dininin bizlere öğrettiği hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyorum. Bizler sevgi ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin peygamberine kitabına küfretmeyiz ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ