Dikiş nakış yaparak evine ve 3 çocuğuna bakıyor

Malatya’da eşinden ayrıldıktan sonra 3 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapmaya başlayan Melahat Aydemir, sonradan öğrenmiş olduğu dikiş nakış işiyle ailesinin geçimini sağlıyor.

Haberde İnsan 15.09.2021 10:21:55 0
Dikiş nakış yaparak evine ve 3 çocuğuna bakıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.09.2021 10:21

Malatya’da eşinden ayrıldıktan sonra 3 çocuğuna hem annelik hem de babalık yapmaya başlayan Melahat Aydemir, sonradan öğrenmiş olduğu dikiş nakış işiyle ailesinin geçimini sağlıyor.

Eşinden ayrıldıktan hayata sımsıkı sarılan 42 yaşındaki Melahat Aydemir, önce dikiş nakış kursuna başladı, ardından da yarım bıraktığı eğitimini tamamladı. Aydemir, kadınların inandıkları ve kendilerine güvendikleri takdirde her şeyin üstesinden geleceğine inanıyor.

Ev hanımı olan ve eşinden ayrıldıktan sonra 2’si üniversite, 1’i lise öğrencisi olan 3 erkek çocuğuna bakmaya başlayan Aydemir, dikiş nakış işiyle uğraşarak evinin geçimini sağlıyor. Aydemir, “Ev hanımıydım daha önce hiçbir şey bilmiyordum. Dikiş nakış kursuna başladım. Hayata daha sıkı bağlandım. Kimseye ihtiyacım olmadan, evimin geçimini, çocuklarımın bakımını sağlıyorum” dedi.

“Yarım bıraktığım okulları tamamladım"

Dikiş nakış kursuna başladıktan sonra sosyal çevresinin genişlediğini, bir şeyler üreterek kendisini iyi hissettiğini belirten Aydemir, “Bu kursa başladıktan sonra sosyal çevrem oldu. Hayata daha sıkı bağlandım. İnsanlarla tanışmak bir şeyler üretmek insana kendini iyi hissettiriyor. Maddi anlamda da ayaklarım üzerinde durabiliyorum. Bana çok şey kattı kendimi geliştirdim. Bir şeyler üretmek yani bir kadının yapamayacağı hiçbir şey olmadığını anladım. Yarım bıraktığım okullarımı tamamladım. Liseyi şuanda dışarıdan okuyorum. Bu işin kalfalık belgelerini aldım. Başka alanda da kendimi geliştirdim. Yemek üzerine de kurslara gittim. İş olarak da çalışıyorum. Şef aşçılık yaptım. Ama bu işi daha çok ilgimi çektiği için bunu üzerine yöneldim” ifadelerini kullandı.

“Her kadının bir becerisi vardır önemli olan kendilerine güvenmeleri”

Kadınlar isterse yapamayacağı şey olmadığını ve kendi ayakları üzerinde durabileceklerine inandığını ifade eden Aydemir, “Bir kadının yapamayacağı hiçbir şey yok yeter ki kendilerine güvensinler. Her kadının mutlaka bir el becerisi, bir yeteneği kabiliyeti vardır. Önemli olan kendilerine güvenip, bununla uğraşıp bir yerlere başvurup, kendi ayaklarının üzerinde durabileceklerine inanıp bunu başarmalarını istiyorum. Tek yapacakları şey kendilerine güvenmek, hiç kimseye bağlı kalmadan yapsınlar denesinler. Ben yaptım iyi ki de yapmışım, iyi ki de hiç kimseye ihtiyacım yok şu an iyi ki de hala devam ediyorum. Daha iyi yerlere gelmek dileğiyle diyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ