Devlet dairesinden emekli oldu, takım elbisesinden emekli olamadı

Elazığ’da yaşayan Bağlı Namlı, 2014 yılında devlet dairesinden emekli olmasının ardından takım elbisesiyle 8 yıldır hat şoförlüğü yaparak çevredeki esnaflara da örnek oluyor.

Haberde İnsan 4.06.2022 09:40:32 0
Devlet dairesinden emekli oldu, takım elbisesinden emekli olamadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.06.2022 09:40

Elazığ’da yaşayan Bağlı Namlı, 2014 yılında devlet dairesinden emekli olmasının ardından takım elbisesiyle 8 yıldır hat şoförlüğü yaparak çevredeki esnaflara da örnek oluyor.

Elazığ’da belde belediyesinde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan 60 yaşındaki Bağlı Namlı, emekliliğinin ardından arkadaşının talebi üzerine şehir içi hat şoförlüğü yapmaya başladı. Devlet dairesinden gelen alışkanlığı sayesinde minibüs şoförlüğünü de takım elbiseyle kullanmaya başlayan Namlı, 8 yıldır takım elbise ve kravatıyla yolcuların karşısına çıkıyor. Yılın 9 ayı boyunca takım elbiseyle işe giden Namlı, minibüse binen yolcuların kendisini gördüğünde şaşırdıklarını belirtirken, bu kıyafetinin diğer esnaflara da örnek olmasını istiyor.

1993’de Mollakendi Belediyesinde çalıştığını belirten Bağlı Namlı, “1995’te 5 Nisan kararlarında işten çıktım daha sonra 1995 - 1996’da yeniden işe başladım. 2000’den 2011’e kadar Mollakendi Belediyesinde garaj amiriydim aynı zamanda personel şefliği de yaptım. 2014’te de Belediye Başkanı aday adayı oldum ama kazanamadım, nasip değilmiş. Arkadaşlarım sayesinde burada minibüs şoförlüğüne başladım. Öyle de devam ediyor. Belediyeye girdikten sonra özel kaleme bakıyordum. Özel kalemden sonrada hep böyle resmi giyindim. Takım elbise giydiğim zamanda hep üzerimde kravatım olur. Ben takım elbisemin sayısının bilmem. Evde çok takım elbisem yoktur. Bir iki tane özel günler için ayırmışımdır. Diğerleri hep kuru temizlemede olur. Gider oradan alır çıkarır giyerim. Yeri geldiğinde insanlar konuşacağı zaman kravatı görünce karşımdaki kimdir diye düşünerek biraz duraklıyor. Ben bundan sıkılmıyorum herkese de tavsiye ediyorum. Resmiyetin verdiği sorumluluktan dolayı kendime bakarım. Sorumluluk taşıyan bir insanım ne olursa olsun sorumluluğumu yapmak zorundayım. 2014’den bu yana yani 8 yıldır buradayım. Emekli olduktan sonra minibüs şoförlüğüne başladım. Başladığımdan beri takım elbise ile çalışıyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ