Depremde ölümden saniyelerle kurtuldu, şimdi çadırda üniversiteye hazırlanıyor

BİNGÖL’DE MEYDANA GELEN 5.7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMDE EVLERİ YIKILAN VE AMCASININ ALTINDA KALDIĞI ENKAZDAN SANİYELERLE KURTULAN MİZGİN SAĞLIK, HAFTA SONU YAPILACAK OLAN ÜNİVERSİTE SINAVINA ÇADIRDA VE YIKILAN EVLERİNİN BAŞINDA HAZIRLAN

Haberde İnsan 22.06.2020 10:08:17 0
Depremde ölümden saniyelerle kurtuldu, şimdi çadırda üniversiteye hazırlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.06.2020 10:08

Bingöl’de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ve saniyelerle kurtulan 17 yaşındaki Mizgin Sağlık, hafta sonu yapılacak olan üniversite sınavına çadırda hazırlanıyor.

14 Haziran’da merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7’lik depremden en fazla etkilenen yerler Yedisu ilçesine bağlı Elmalı köyü ve mezraları oldu. Salkımlar mezrasında yaşayan 17 yaşındaki Mizgin Sağlık’ta, amcasının altında kalarak yaralı kurtulduğu evlerinden saniyeler çıkmayı başardı. Fen lisesinde okuyan Sağlık, deprem sonrası ailesi ile birlikte AFAD tarafından kurulan çadırda yaşamaya başladı. Tüm olumsuzluklara rağmen hayallerinin peşinden giden genç kız, hafta sonu yapılacak olan üniversite sınavına enkazdan kurtardığı kitapları ile çalışmalarına devam ediyor.Havaların iyi olduğu zamanlarda da yıkılan evlerinin başında oturarak ders çalışan Sağlık, hukuk fakültesini kazanmak istiyor.

Depreme evde yakalandıklarını dile getiren Mizgin Sağlık, “Depremde yıkılan bir mutfağımız vardı. Orada 4 kişi oturuyorduk. Amcam enkazın altında kaldı ve bacağı sakatlandı. Ben zaten anında dışarı çıktım. Güneş enerjisi patladığı gibi önüme düştü. Biz çıktığımız gibi ahır da yıkıldı. Ondan sonra hepimizi dışarı kaçtık. Şuan çadırda çalışmak zorundayım. Şebeke ve internet olmadığı için kendi imkanlarımız ile çalışıyoruz. Şuana kadar hiçbir canlı derse katılamadım. Sınava psikolojik açıdan da biraz çökmüş durumdayım. Sınav nasıl geçecek bilmiyorum. Şuana kadar kendi imkanlarım ile çalıştım. Bu saatten sonra da çadırda çalışıyorum” dedi.

“Saniyeler ile ölümden döndük”

Ölümden döndüklerini vurgulayan Sağlık, “Bunun için dışarı da çalışmak zorundayız. Gecemiz gündüzümüz birbirine girdi. Umarım sınav kolay olur. Depremden saniyelerle kurtulduk. Aşağı doğru kaçmaya çalıştık. Kaçmaya çalıştığımız yerde altına göçtü. Üstünden de yola taşlar savruldu. Güneş enerjisi patlayınca kaça bileceğimiz bir yerde yoktu. Saniyeler ile ölümden döndük. Korktuğumuz için şuan tüm eşyalarımı dışarı çektim ve çadırda çalışıyorum. Fen lisesi öğrencisiyim ama hukuk istiyorum. 23 Mart’tan itibaren evdeyim.Hep kendi imkanlarım ile çalıştım. Kısa bir süre kala da çadırda çalışmak sıkıntı oldu biraz” diye konuştu.

Depremde evde 5 kişi olduklarını aktaran baba Hüseyin Sağlık, “Biz evde 5 kişiydik,çay içiyorduk ve o esnada evimiz yıkıldı. Misafir olan amca oğlumuz yaralandı. Kızım şuanda üniversiteye hazırlanıyor. Kendisi fen lisesi okuyor” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ