Çortutu pancarı ve Aşmalı yahni tescil edildi

Çortutu Pancarı ve Aşmalı Yahni, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi. Erzurum Ticaret Borsası tarafından tescil başvurusu yapılan Çortutu Pancarı ve Aşmalı Yahni tescil edilerek coğrafi İşaret

Haberde İnsan 25.01.2022 12:49:56 0
Çortutu pancarı ve Aşmalı yahni tescil edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.01.2022 12:49

Çortutu Pancarı ve Aşmalı Yahni, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi. Erzurum Ticaret Borsası tarafından tescil başvurusu yapılan Çortutu Pancarı ve Aşmalı Yahni tescil edilerek coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında Erzurum Ticaret Borsası tarafından 24.03.2021 tarihinde başvurusu yapılan Dosya numarası C2021/000137 olan Çortutu Pancarı 24.03.2021 tarihinden itibaren korunmak üzere 27.12.2021 tarihinde tescil edilerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi.

Ayrıca Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, Erzurum Ticaret Borsası tarafından 24.03.2021 tarihinde başvurusu yapılan dosya numarası C2021/000138 olan Aşmalı Yahni 24.12.2021 tarihinden itibaren korunmak üzere 27.12.2021 tarihinde tescil edilerek Coğrafi İşareti Tescil Belgesi verildi.

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal yaptığı açıklamada Erzurum’da bulunan ürünler için coğrafi işaretli tescil Belgesi almak için büyük çaba ve emek harcayan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’a teşekkür etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Almaz, “Erzurum ilimizin yöresel lezzetleri tatları ve yöresel ürünleri için Türk Patent Kurumu tarafından Coğrafi İşaretli Tescil Belgesi alınmasına yönelik gayret gösteren tüm resmi kurum kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine emeklerinden dolayı müteşekkiriz” dedi.

Coğrafi İşaretin hem il tanıtımında ve hem de ürün pazarlamada oldukça önemli bir rolü olduğunu belirten Almaz, “Şuan ilimiz bu konuda 11.sırada yer almaktadır. Ticaret Borsamızın yoğun cabası ve müracaatları ile yaklaşık 50 ürünümüz daha tescil inceleme sürecindedir. Yakın zamanda bu ürünlerimizde sırasıyla tescil alıp ilimizi tanıtım ve pazarlama anlamında ilk sıralara taşıyacaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ