Büyükşehir kentin kültür hayatına katkı sunmaya devam ediyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentin kültür hayatına düzenlediği önemli etkinliklerle katkı sunmaya devam ediyor.

Haberde İnsan 30.03.2022 09:58:12 0
Büyükşehir kentin kültür hayatına katkı sunmaya devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.03.2022 09:58

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentin kültür hayatına düzenlediği önemli etkinliklerle katkı sunmaya devam ediyor.

Her hafta önemli organizasyonlara imza atan Büyükşehir Belediyesi bu kez de 58. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikle okumanın ve kitapların önemini anlattı.

Yazar Kahraman Tazeoğlu’nun katıldığı söyleşiye konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Polat, “Şehrimizin ekonomik, eğitim, sosyal ve kültürel hayatına renk katan Erzurum Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları ve Kütüphanelerimiz, bugün gelinen noktada örgün eğitimi tamamlayan şehrimizdeki en önemli eğitim unsurlarının başında gelmektedir. Tabiri yerindeyse bir İstihdam ve Sanat Okulu olarak tanımlanan ESMEK’lerde yeni kütüphaneler kurduk ve kurmaya da devam edeceğiz” dedi.

“Bilindiği gibi kütüphaneler, bizim en kıymetli hazinelerimizdir. Kitapsız bir dünya insanı cehalete götürür. Cehalet ise kişinin ve toplumların en büyük düşmanıdır. Bu nedenle kitap okuma sevgisi ve kütüphane alışkanlığını çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren vermeliyiz” diyen Polat, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Beyefendi’nin eğitimle ilgili talimatlarını birer görev telakki ederek, eğitim ve bilim şehri Erzurum’a inşallah yeni kütüphaneler kazandırmaya devam edeceğiz” kaydını düştü.

Aynalı: “İl genelinde 8 yılda 19 kütüphane açtık”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı da konuşmasında, “Kütüphaneler, ülkemizin en önemli veri ve bilgi kaynaklarıdır. Bilgiye ulaşmanın en kolay yolu olan kütüphaneler, milli eğitim sistemimizin de en önemli yapıtaşıdır. Kitaplar, bize bilgiye en kolay şekilde ulaşma imkânını da tanıyan önemli kaynaklardır” diye konuştu.

Kütüphanelerin Türkiye’nin en önemli hazineleri olduğunu bildiren Genel Sekreter Aynalı, şunları kaydetti:

“Bir kütüphane ortamında, kitaplar arasında, kitap kokusu içinde araştırma yapmanın ve bilgiye ulaşmanın ayrı bir tadı vardır. Bu nedenle mümkün oldukça kolay ulaşılabilecek internet bilgisinden ziyade kütüphanelerdeki bilgi hazinelerinden de yararlanılması gerekir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak kentteki tüm yerel hizmetlerde olduğu gibi eğitim, kültür ve sosyal alanlarda da vatandaşlarımıza elimizden gelen katkıyı sunmaya ve yavrularımızın eğitim yuvalarını modern bir görünüme kavuşturmaya devam ediyoruz. Bilindiği gibi İl genelinde 1527 okulda bakım ve onarım yapan Büyükşehir Belediyemiz, şehrimizdeki kütüphane sayısını artırmakta da oldukça kararlı. Bakınız İl genelinde 8 yılda 19 kütüphane açarak 100 bin kitapla yavrularımıza bütün imkânlarımızı sunmaya gayret ediyoruz. Bu güzel etkinlik vasıtasıyla şunu da ifade etmek isterim ki şehrimizde kütüphanelerin artmasına yönelik düzenlenecek kitap kampanyalarına sonuna kadar destek vermeye hazırız. Yeter ki yavrularımız okuyup, ülkemize ve milletimize hayırlı bireyler olsunlar.”

Konuşmaların ardından yazar Kahraman Tazeoğlu da söyleşisinde okumanın önemini anlattı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ