Böbrek nakli ile sağlına kavuştu, 14 yıl sonra ilk defa su içti

Elazığ’da 27 Senedir Böbrek Hastası Olan Ve 14 Yıldır Diyalize Giren 2 Çocuk Babası Mehmet Tozkoparan, 14 Yılın Ardından İlk Defa Su İçti

Haberde İnsan 19.07.2019 11:21:20 0
Böbrek nakli ile sağlına kavuştu, 14 yıl sonra ilk defa su içti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.07.2019 11:21

Elazığ’da 27 senedir böbrek hastası olan haftada 3 gün diyalize giren 2 çocuk babası Mehmet Tozkoparan, yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu, 14 yıl sonra ilk defa su içti.

47 yaşındaki 2 çocuk babası Mehmet Tozkoparan’da 27 yıl önce böbrek rahatsızlığı ortaya çıktı. Yıllarca hastalıkla mücadele eden Tozkoparan, 14 yıl önce böbreklerinin tamamen iflas etmesi üzerine haftada 3 gün diyalize bağlanmak zorunda kaldı. Fırat Üniversitesi Organ Nakli Merkezine başvuruda bulunan Tozkoparan, kendisine uygun böbreği beklemeye başladı. 14 yılın ardından beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın dokularının uyması üzerine başarılı bir operasyonla Tozkoparan’a nakil yapıldı. Nakille yüzü gülen Tozkoparan, 14 yıl sonra ilk defa su içti.

14 yıldır böbrek yetmezliği ile savaştığını belirten Mehmet Tozkoparan, “Bu yıllar içerisinde çok büyük zorluklar çektim. 14 yılın sonunda hocalarımızın telefonu ile bir umutla geldik. 3 hasta vardı. 3 hasta içerisinde benim değerlerim daha çok uygun bulundu. Gece ameliyata alındım ve sabah çıktım. Dünden beri su içmeye başladım. Hayatımda ki en büyük özlem su özlemiydi. Onu da şu anda gidermeye başladım. 27 yıl hastaydım. 13 yılı tedavi ile geçti 14 yıl ise diyaliz ile geçti. İnşallah bundan sonra böbreğimde bir sıkıntı olmaz ve ömür boyu bunu taşırım. O suya bakıp da içememek farklı bir olay. Ama şimdi içtiğim zaman değerini daha çok anlıyorum” dedi.

Bundan sonra sürekli su tüketeceğini dile getiren Tozkopran, “Hocalarımızın tavsiyesi üzerine çıkmayacağız. Vatandaşlarımızın nakil konusunda çok duyarlı olmasını istiyorum. Elinizden geldiği kadar organ nakli için müracaat edilmeli. Ben yeniden hayata tutundum. 2 tane evladım var ve en azından onlar sahipsiz kalmadı. Çocukların başında durabildim. 14 yıl hastalık çektim ama çocuklarım da benimle beraber çekti. Şuan çocuklarım daha mutlu oldular”ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ