Bisiklet tamircisi iki kardeş 40 yıldır eskimiş bisikletleri hayata döndürüyor

Elazığ’da yaşayan Yüksel ve Yücel Güngör kardeşler, küçük yaşta başladıkları baba mesleği bisiklet tamirciliğini 40 yıldır devam ettiriyor.

Haberde İnsan 9.01.2022 10:25:48 0
Bisiklet tamircisi iki kardeş 40 yıldır eskimiş bisikletleri hayata döndürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.01.2022 10:25

Elazığ’da yaşayan Yüksel ve Yücel Güngör kardeşler, küçük yaşta başladıkları baba mesleği bisiklet tamirciliğini 40 yıldır devam ettiriyor.

Elazığ merkez Hürriyet Caddesi’nde babalarından kalan dükkanda bisiklet tamirciliği yapan Yüksel ve Yücel Güngör kardeşler, yaklaşık 40 yıldır baba mesleğini sürdürüyorlar. Küçük yaştan itibaren babalarının yanında çıraklık ve ustalık yapan kardeşler, ilerleyen yaşlarına rağmen çalışmaya devam ediyorlar. Güngör kardeşler, çocuklarının başka mesleklere yöneldiklerini ve atölyede çalışacak işçi bulamadıklarını söylediler.

Küçük yaşlardan beri bisiklet tamirciliği yaptıklarını aktaran 56 yaşındaki Yüksel Güngör, “Baba mesleğini yapıyoruz, bisiklet sektöründeyiz. Babamız 1958’de Hürriyet Caddesi’nde 5 bisikletle bu sektöre başladı. Kardeşim Yücel ile beraber bu işi yapmaya çalışıyoruz. Babamızın meslek aşkı bizi de teşvik etti. Okul hayatım çok kısa sürdü. 7 yaşından beri babamın yanında çalışıyorum. Mesleği severek yaptık, bu zamana kadar çıraklık ve ustalık dönemlerimiz oldu. Şu anda da işletmemizi biraz genişlettik. Babamız tanınmış bir simaya sahipti, dürüstlüğünden taviz vermedi, bizi bu yaşa kadar getirdi. Kardeşim ve ben de onun gölgesinde yaşamaya çalışıyoruz. Bu meslekte anılarım var. Sabah 4,5’da uyanırdık. O zamanlar piyasa daha canlıydı. Sebze satan tablacılarımız vardı. Sabah namazıyla birlikte dükkanın önünde sıraya girerlerdi. Bu işi az kişi yapıyordu. Meslekte hemen hemen 40 yılı devirdik. Kardeşim benden sonra başladı, o da şu anda iyi bir usta ve bisiklet sektöründe ilerleyerek ustalığını konuşturdu. Çocuklar okudular, geriden gelen çocuklardan yardımcı olacak kimse yok. İşçi bulma konusunda da zorlanıyoruz. Babamız rahmetli olalı 3 yıl oldu. Onun bize bıraktığı mesleğimizi gücümüz yettiği kadarınca götürmeye çalışacağız. Babamız bu mesleği aşkla yaptı, bu aşkı da bize yansıttı. Biz de bırakamıyoruz aşkla ve zevkle bu işi yapmak istiyoruz. Babamızın bir vasiyeti var, biz de elimizden geldiğince o vasiyeti devam ettireceğiz” diye konuştu.

Kış ayları olmasına rağmen işlerinin devam ettiğini aktaran 53 yaşındaki Yücel Güngör ise, “Küçük yaşlardan beri bisiklet sektörü ile uğraşmaktayız. Bisiklet tamirciliği baba mesleği. Küçük yaşlardan beri babamızın yanında devam ettiriyoruz. Kış ayları olmasına rağmen işlerimizde fazla bir sıkıntı olmadı. Aileler kış olduğu için çocuklarının bisikletlerini yaz aylarına hazırlamak için getirerek bakımlarını ve onarımlarını yaptırıyor. Babamızdan devraldığımız bu mesleği devam ettireceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ