Bingöl’de ‘Okuryazarlık Seferberliği’ ile 5 bin vatandaşa ulaşıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan koordinesinde 5 Şubat 2018’de başlatılan ‘Okuryazarlık Seferberliği’ çerçevesinde Bingöl Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kurslarla 5 bin 207 kişiye ulaşıldı.

Haberde İnsan 11.04.2022 10:54:02 0
Bingöl’de ‘Okuryazarlık Seferberliği’ ile 5 bin vatandaşa ulaşıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.04.2022 10:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan koordinesinde 5 Şubat 2018’de başlatılan ‘Okuryazarlık Seferberliği’ çerçevesinde Bingöl Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kurslarla 5 bin 207 kişiye ulaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan koordinesinde 5 Şubat 2018 yılında, okuma-yazma bilmeyen kalmasın diye ‘Okuryazarlık Seferberliği’ ülke genelinde başlatıldı. Bingöl’de de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde bu çerçevede 5 yıl içinde 600’den fazla kurs açıldı. Kursa katılım gösterenlerin çoğunluğu kadınlardan oluşurken, 5 yılda 5 bin 207 vatandaşa ulaşıldı.

2018 yılından bu yana kurslara katılımın arttığını belirten Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer Şahin, 3 bin vatandaşın sertifika aldığını söyledi. Şahin, “Halk Eğitimi Merkezimizde 2018 yılından bu yana sürdürülmekte olan okuma-yazma seferberliği ile birlikte kurumumuzdaki bu kurslarımıza çok daha fazla yoğunluk arz edilerek vatandaşımıza her alanda ulaşılmaya başlandı. Bu süreçte de kurumumuzda 607 adet okuma yazmaya yönelik kursumuz açıldı ve bu kurslarımızdan 5 bin 207 vatandaşımız yararlandı. Gerek birinci gerekse ikinci aşama olmak üzere kurslarımız sonunda 3 binden fazla vatandaşımız sertifika almaya hak kazandı. Bunun en güzel yanı, kurslarımıza katılan vatandaşlarımız çoğunluğu da kadın kursiyerlerimizin olmasıdır. Özellikle kadın kursiyerlerimiz almış oldukları belgeler sonunda da açık öğretim kurumlarında ortaokul ve liseye kayıtlarını yaparak eğitimlerini sürdürmeye çalışmışlardır” dedi.

“Allah devletimizden razı olsun”

Üniversite mezunu kızının desteğiyle okuma-yazma kursuna kayıt olan ve 1,5 aydır eğitim gören Gülten Burtankulu, okuma-yazma öğrendiğini söyledi. Burtankulu, "Okuma ve yazmam olmadığı için kızımın yardımıyla buraya geldim. Gelip ismimi yazdı 1,5 aydır geliyorum. Birinci kademeyi bitirdim. İlkokul diplomasını almak için. Geliyorum Allah’a şükür okumayı da yazmayı da öğrendim. Hocamız da çok yardımcı oldu, Allah devletimizden razı olsun” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ