Bingöl’de normalleşme süreciyle esnaflar müşterilerini ağırlamaya başladı

Bingöl’de normalleşme süreciyle uzun bir süredir kapalı olan bir çok esnaf işyerini açtı, müşterilerini ağırlamaya başladı.

Haberde İnsan 1.06.2021 13:40:56 0
Bingöl’de normalleşme süreciyle esnaflar müşterilerini ağırlamaya başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.06.2021 13:40

Bingöl’de normalleşme süreciyle uzun bir süredir kapalı olan bir çok esnaf işyerini açtı, müşterilerini ağırlamaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından normalleşme sürecini açıkladı. Karar ile birlikte ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de uzun süredir korona virüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen veya kısıtlanan restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi işletmeler, müşteri alarak servis yapmaya başladı. Uzun bir aradan sonra işyerlerini açan ve müşterilerini ağırlamaya başlayan esnaf, sürecin mutluluğunu yaşadı. Pandemi ve kısıtlamalar nedeniyle esnafların zorluklar yaşadığını aktaran kafe işletmecisi Yusuf Keskin, bir daha kapanma olmamasını umut ettiklerini aktardı.

Keskin, “Uzun zamandır mekanlarımız kapalıydı. Halkımız, esnaf çok zorluk çekti haliyle işsiz kalan arkadaşlarımız da oldu. Bir daha kapanma olmazsa inşallah daha iyi günlere gideriz diye düşünüyorum. Hükümetimiz elinden geleni yapıyor buna inanıyoruz ama biraz daha gayret etsek çünkü uzun bir süre kapalı kaldık. Uzun bir süredir cepten giderlerimizi karşıladık. İnşallah bundan sonra kapanmaz. Bugün de bismillah dedik açtık, inşallah bundan sonra daha güzel günler göreceğiz diye umut ediyoruz” dedi.

Uzun bir aradan sonra tekrar müşterilerini işyerinde ağırlayan lokantacı Selman Bayram ise “Pandemi döneminde yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir sıkıntılarımız oldu. Oturma yasağı vardı ve uzun bir süre paket servis yapıyorduk. İlla ki sıkıntılarımız oldu ama bugünleri atlatacağımıza inanıyoruz hep birlikte. Bugün itibariyle kazasız belasız oturma düzenine başladık. Umarım bundan sonra iyi olur Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ