Bingöl’de kadınlardan örnek dayanışma

Bingöl’ün Genç ilçesinde bir grup kadın, imece usulü iftar yemekleri hazırlayıp, gönüllü olarak ihtiyaç sahiplerine kadar ulaştırmaya başlayarak örnek oldu.

Haberde İnsan 22.04.2021 10:03:40 0
Bingöl’de kadınlardan örnek dayanışma
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.04.2021 10:03

Bingöl’ün Genç ilçesinde bir grup kadın, imece usulü iftar yemekleri hazırlayıp, gönüllü olarak ihtiyaç sahiplerine kadar ulaştırmaya başlayarak örnek oldu.

İlçede yakın zamanda 12 kadın tarafından kurulan ‘Genç Üreten Eller Kadın Kooperatifi’ Ramazan ayında ‘Askıda Yemek’ projesi başlatarak ihtiyaç sahibi ailelere imece usulü yemek yapmaya başladı. Evlerindeki işleri bitirdikten sonra kooperatifte ihtiyaç sahipleri için kolları sıvayan kadınlar, hayırsever vatandaşların desteğiyle yemek için gerekli malzemeleri alıp gönüllü olarak iftarlıkları hazırlıyor. İlçedeki mahalle muhtarlarıyla koordineli bir şekilde çalışan kadınlar, ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek iftar saatine yakın yemekleri sıcak bir şekilde onlara ulaştırmaya başladı. Projelerini Ramazan ayı sonrasında da devam ettirmeyi düşünen kadınlar, hayırsever vatandaşların da desteği beklediklerini aktardı.

Hayırsever vatandaşların desteğiyle yemekleri gönüllü olarak hazırladıklarını belirten Kooperatif Başkanı Merve Dilan Dağ,“ İlçede Genç Üreten Eller Kadın Kooperatifini kurduk. Burada bir amacımız da kadınlara istihdam alanı oluşturmak. Ramazan ayını değerlendirmek istedik. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yemek ulaştırmaya başladık. Hem Ramazan’ın bereketini arttırmak hem de yüreklere dokunabilmek için Askıda Yemek projesini başlattık. Bu projeyle muhtarlardan aldığımız listelerle ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Bize ulaşan hayırseverlerin desteğiyle yemekleri hazırlayıp dağıtımını yapıyoruz. Her gün 20 aileye ulaşıyoruz, bazen bu sayı 30’a kadar yükseliyor. Amacımız Ramazan ayını değerlendirmek, girişimci kadınlar olarak farkındalığı göstermek. Sadece Ramazan ayında da değil, Ramazan ayın sonrasında da bu çalışmaya devam etmek istiyoruz. Bunun için de desteğe ihtiyacımız var ve desteğin devamını bekliyoruz” dedi.

İhtiyaç sahiplerinin hayır dualarını aldıklarını belirten gönüllü kadınlardan Esma Göral, “Sabah buraya geliyoruz. Tatlı, börek, çörekler açıyoruz. Öğleden sonra da yemek faslına geçiyoruz. Yemekleri ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürüyoruz. Onların bir hayır duasını almak için hepimiz işimizi severek, gönüllü olarak yapıyoruz. Bize destek olanlara teşekkür ediyor ve destekleri bekliyoruz. Onlar bize destek oldukça biz de ihtiyaç sahiplerine daha çok sıcak yemek götürebiliyoruz. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ