Bayramın tadı “Ev yapımı baklava” pandemide de yoğun talep görüyor

Bingöl’de devlet desteğiyle kurduğu işletmede yöresel yemekler hazırlayan girişimci Aysel Güven, pandemiye rağmen bayram öncesinde yoğun talep alması üzerine ev yapımı baklavalar hazırlayarak yoğun mesai harcıyor.

Haberde İnsan 11.05.2021 11:04:37 0
Bayramın tadı “Ev yapımı baklava” pandemide de yoğun talep görüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2021 11:04

Bingöl’de devlet desteğiyle kurduğu işletmede yöresel yemekler hazırlayan girişimci Aysel Güven, pandemiye rağmen bayram öncesinde yoğun talep alması üzerine ev yapımı baklavalar hazırlayarak yoğun mesai harcıyor.

5 yıl önce çevresindekilerin önerisiyle girişimci olmaya karar veren 3 çocuk annesi Aysel Güven, KOSGEB’ten de aldığı destekle yöresel ev yemekleri hazırlayan bir işyeri kurdu. Normal günlerde ev yemekleri hazırlayan Güven, ilk etapta yalnız başına başladığı işe şimdi iki kişiyi istihdam sağlayarak çalışmasını sürdürüyor. Ramazan bayramına günler kala çok fazla talep olan “Ev yapımı baklava” yapmaya başladı. Sabah erkenden mesaiye başlayan Güven, akşam saatlerine kadar yoğun olarak çalışıp siparişlerini yetiştirmek için emek sarf ediyor.

İş hayatının bir hayal üzerine başladığını aktaran Aysel Güven, “Bir hayal üzerine başladım önce sonra KOSGEB’ten destek aldım 30 bin liralık destekle başladım. Ev yemekleri, yöresel yemekler bu tarzlarla başladım. İlk etapta yalnız başladım ama şuan 2 kişiyle birlikte çalışıyorum. Amacım Bingöl’de daha çok kadına istihdam sağlamak. Genelde pandemiden dolayı paket servisi üzerine çalışıyoruz. Şuan ki süreçte de insanlarımız evde. Ramazan ayının son günlerinde de baklavaya ağırlık verdik. İnsanlarımız o bayram tadını görmek için baklava siparişlerini veriyorlar. Baklava siparişleri daha önceden yoğundu. Kendileri için baklava yaptırıyorlar. Sabah 08.00 akşam 23.00’lere kadar siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Nasip olursa bu süreç bittikten sonra işimizi büyütüp daha çok bayanla yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Çalışan kadınlardan Zeynep Kolak ise, “2,5 yıldır burada Aysel hanımla birlikte çalışıyorum. Bayram yaklaştığı için baklava siparişlerimiz var. Sabahtan akşam saatlerine kadar çalışıp, siparişleri hazırlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ