Bayram öncesi ‘tatlı’ mesai

Ramazan Bayramı’nda en fazla tüketilen yiyecek olan baklava için tatlıcılarda telaş başladı. Erzurum’da müşterilerine siparişleri yetiştirmek için güçlük çeken tatlıcılar ise çift vardiya usulüne göre çalışıyor.

Haberde İnsan 29.04.2022 09:50:04 0
Bayram öncesi ‘tatlı’ mesai
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.04.2022 09:50

Ramazan Bayramı’nda en fazla tüketilen yiyecek olan baklava için tatlıcılarda telaş başladı. Erzurum’da müşterilerine siparişleri yetiştirmek için güçlük çeken tatlıcılar ise çift vardiya usulüne göre çalışıyor.

Erzurum’da Ramazan Bayramı öncesinde tatlıcılarda baklava mesaisi başladı. Tatlıcılar müşterilerine en taze baklavaları sunabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen baklava siparişlerini yetiştirmek için tatlıcılar da personeller ise çift vardiya usulüne göre çalışıyor. Bayramda tepsi baklava siparişleri ise 3 bini bulmuş durumda. Öte yandan en fazla sipariş edilen çeşitlerin başında ise diyabet hastaları için özel üretilen ve sıfır şekerle yapılan mor baklava yer alıyor.

“Bayram mesaisinde siparişler 3 bin tepsiyi bulmuş durumda"

Ramazan Bayramı’nda siparişlere yetişmekte güçlük çektiklerini söyleyen baklava ustası Selami Atiş, “Ramazanın ilk gününden itibaren başladı yoğunluğumuz. Normal günlere göre Ramazanda dört katı iş yapıyoruz. Son hafta da çok yoğun oluyoruz. Günlük ortalama 250 tepsi baklava üretirken. Ramazanın son haftasında şehir içi, şehir dışı gönderilerimiz 3 bin tepsiyi buluyor. Son hafta gece gündüz vardiyalı bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

“Mor baklaya rağbet çok”

Bayramda vatandaşların mor baklavaya daha çok ilgi gösterdiğini ifade eden Atiş, “Bütün Türkiye’ye yayıldı mor baklava, her tarafa yapılıyor. Ancak bizimkinin özelliği şerbetini şeker pancarından değil mor meyvelerden üretiyoruz. Bütün Türkiye’den talep çok özellikle Erzurum’da. Diğer baklavalar gibi yapılışı aynı ancak şerbeti mor meyvelerden üretildiği için biraz ekşi bir tadı oluyor. Sadece şeker hastaları değil normal insanlarda tüketiyor mor baklayı. Rağbet çok mor baklavaya, günlük 1 ton baklava yapılıyorsa bunun 200 kilosu mor baklava oluyor” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ