Başkent’te tarım zirvesi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi Başkent’te ziyaret etti. Başkan Sekmen, Erzurum’daki tarım ve hayvancılık potansiyelleri üzerine karşılıklı değerlendirmede bulundukla

Haberde İnsan 14.05.2019 19:03:00 0
Başkent’te tarım zirvesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.05.2019 19:03

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi Başkent’te ziyaret etti. Başkan Sekmen, Erzurum’daki tarım ve hayvancılık potansiyelleri üzerine karşılıklı değerlendirmede bulundukları Bakan Pakdemirli’ye belediye çalışmaları hakkında bilgiler de aktardı. Birtakım temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya giden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye de konuk oldu. Bakan Pakdemirli’nin kurmayları ve bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu ziyarette, Erzurum’daki tarım ve hayvancılık sektörlerine yönelik çeşitli tespit ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Pakdemirli’nin, 31 Mart seçimlerinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Mehmet Sekmen’i tebrik etmesiyle başlayan görüşmede Erzurum’un tarım ve hayvancılıkta yeniden cazibe merkezi haline geleceğine vurgu yapıldı. Bakan Pakdemirli, üretim odaklı politikalarla tarım ve hayvancılık sektörlerinde yüksek katma değer oluşturulmasını sağlayacaklarının altını çizerek, süreç sonunda üreticiden tüketiciye varıncaya kadar herkesin kazançlı çıkacağını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, tebrik dileklerinden dolayı teşekkür ettiği Bakan Pakdemirli’ye Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte tarım sektörüne yönelik hayata geçirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’da tarım ve hayvancılığa yönelik olarak çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Sekmen, Erzurum’da Türkiye’nin en büyük kamu yatırımı olma özelliğini taşıyan Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi’ni kurduklarını hatırlatarak, buna ilaveten ilçelerde de son derece kullanışlı canlı hayvan pazarları inşa ettiklerini söyledi. Sekmen, şunları kaydetti: “Yine ilçelerimizde 11 mobil ve modüler mezbaha hizmete açtık, mobil kesim istasyonları oluşturduk. Hayvancılığın en büyük ihtiyacını ortadan kaldırmak için Türkiye rekoru kırarak 250 gölet ve 195 sulama tesisi yaptık.

Erzurum’daki tarımsal sulama tesisi uzunluğunu 2 bin 255 kilometreye çıkarttık. Orta Doğu’nun en büyük ve en modern canlı hayvan borsasını ise, Erzurum merkezde tamamladık, kısa bir süre sonra da hizmete açacağız. Erzurum’un tarım ve hayvancılık alanındaki eski canlı günlerine dönmesi için Bakanlığımızın da belirlediği hedefler doğrultusunda biz de elimizden geleni yapacağız.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ