Başkan Demez’den 1 Mayıs mesajı

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez 1 Mayıs mesajında, bu anlamlı günün, dayanışma ve birlikte çalışma kültürünün bir miladı olmasını diledi.

Haberde İnsan 1.05.2022 16:53:20 0
Başkan Demez’den 1 Mayıs mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.05.2022 16:53

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez 1 Mayıs mesajında, bu anlamlı günün, dayanışma ve birlikte çalışma kültürünün bir miladı olmasını diledi.

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez, 1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle masaj mesaj yayımladı.

Demez,” 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Türkiye’de de ilk kez 1923’te resmî olarak kutlanmıştır ve o günden beri kutlanmaya devam etmektedir.

Bu günün esas amacı, dünyanın her yerinde işçi sınıfının ve emeği ile geçinenlerin her türlü sömürüye ve üreteni ürettiğine yabancılaştıran kapitalist sisteme karşı birlik, mücadele ve dayanışmadır.

Çalışanların yüz yıllarca süren, büyük bedeller ödenen mücadelesi ile elde edilen ekonomik ve demokratik kazanımlarının korunması bu gün daha da önem kazanmaktadır.

İşçi ve emekçilere karşı yapılan her türlü ayrımcılığa, ötekileştirmeye, baskılara ve yasaklamalara karşı barış, demokrasi, eşitlik için gerekli tüm hukuksal tedbirleri alarak hukukun en etkin şekilde kullanılması için bizler avukatlar olarak işçi ve emekçiler ile omuz omuza büyük emekler vermekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Emeğe ve çalışan haklarına saygının demokratik kültürün, çalışma hayatının daha iyi standartlara kavuşturulması toplumsal refahın vazgeçilmez bir unsuru olduğuna dikkat çeken Demez, “ İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, kayıt dışılık ile mücadele edilmesi, kadın istihdamının artırılması ve sosyal diyalog esas alınarak çalışma yaşamının geliştirilmesi devlet, işçi ve işveren kesimlerinin işbirliği yapması gereken en önemli konulardır. Dünya genelinde kutlanan bu anlamlı günün, dayanışma ve birlikte çalışma kültürünün bir miladı olmasını diliyor, sürdürülebilir, kapsayıcı, adil, insan odaklı ve insana yakışır politikaların geliştirilmesini sağlamak için herkesi katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Malatya Barosu olarak, işçilerin ve çalışanların birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutlarken, her zaman emeğin ve ezilenlerin safında olduğumuzu, adaletin tecellisi için gerekli tüm çalışmaların yapılmakta olduğunu tüm halkımıza saygı ile duyururuz” şeklinde mesajını tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ