Başkan Bilgen, bölge basınıyla buluştu

BAŞKAN BİLGEN BÖLGE BASINIYLA BULUŞTU(KARS-İHA)

Haberde İnsan 22.07.2020 11:40:14 0
Başkan Bilgen, bölge basınıyla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.07.2020 11:40

Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Kars, Ardahan ve Iğdır’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Ayhan Bilgen, kaldırım işgallerine değinerek, esnafın özdenetim, iç denetim yapması gerektiğine dikkat çekti.

Kars Belediyesi’ne ait Mor Kafe’de bölge gazetecileriyle basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Başkan Yardımcıları Şevin Alaca ve Muazzez Çağrıtekinci hazır bulundu.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Yardımcısı Şevin Alaca, kentte belediye tarafından yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Alaca, belediyenin kısıtlı imkanlarla vatandaşlara hizmet verdiğini belirtti.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, kentte esnafın kaldırım işgallerinden dert yandı.

Ceza kesmenin çözüm olmadığını ifade eden Başkan Ayhan Bilgen, kaldırımlarım vatandaşlara ait olduğunu belirterek, esnafın bu konuda hassasiyet göstermesini istedi.

Başkan Ayhan Bilgen, “Ne yazık ki kaldırım işgali konusunda engelliyi düşünen, ya da yayayı düşünen bir kültür ne yazık ki esnafımızda kabul görmüş değil. Yani cezalandırma yöntemi dahil, para cezası, defaten uyarı yaptıktan sonra para cezası, nihayet kısa süreli kapatmalar, 3 günlük kapatmalar dahil bu yöntemleri uygulamak zorunda kalıyoruz” dedi.

Kimsenin ekmeğinde gözlerinin olmadığını kaydeden Bilgen, “Bizim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Ama bu şehir de insanca düzgün yaşaya bilmek için öz denetimi, iç denetimi, esnafımız da yapmalı, aynı şey minibüsçüler içinde geçerli, kasaplar hali içinde geçerli, yani insanlarımızla ilgili sorunları birlikte insanlarımızın şehirde kurallara bakış açısını da değiştirerek, iyileştirerek, düzelterek gerçekleştirmek zorundayız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kars, Ardahan ve Iğdır görev yapan basın mensuplarının sorunları masaya yatırıldı. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Toplantıda belediye hizmetleri de ele alındı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ