Başkan Alibeyoğlu, “Bizler, vatanı, bayrağı ve ezanı için can vermeyi esaret altında zelilce yaşamaktan daha değerli görürüz”

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, her birinin ayrı birer değer, ayrı birer hatıra, ayrı birer fedakarlık timsali olan aziz şehitleri şahadetlerinin 107. yılında rahmet, minnet ve şükranla andığını belir

Haberde İnsan 22.12.2021 11:51:50 0
Başkan Alibeyoğlu, “Bizler, vatanı, bayrağı ve ezanı için can vermeyi esaret altında zelilce yaşamaktan daha değerli görürüz”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.12.2021 11:51

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, her birinin ayrı birer değer, ayrı birer hatıra, ayrı birer fedakarlık timsali olan aziz şehitleri şahadetlerinin 107. yılında rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Sarıkamış Harekatının 107. Yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Alibeyoğlu, yayımladığı mesajında, “Ecdadın emaneti bu topraklarda hakikatin sesinin ebediyen susmaması adına, çetin kış şartları altında, Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda şehadet şerbeti içen şehitlerimiz, milletimizin gönlünde ulvî bir yere sahiptir. Her biri ayrı birer değer, ayrı birer hatıra, ayrı birer fedakarlık timsali olan aziz şehitlerimizi şahadetlerinin 107. yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Alibeyoğlu, “Bizler, vatanı, bayrağı ve ezanı için can vermeyi esaret altında zelilce yaşamaktan daha değerli görürüz. Nitekim İslam’da şehadet makamı risalet makamından sonraki en yüce makamdır. Bu kutlu makama, buzlarla kaplı Allah-u Ekber Dağları’nda ulaşmış kahraman yiğitlerimizin yazdığı tarih, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve bugünlere ulaşmasında da çok önemli bir role sahiptir. Mehmet Akif’in, “Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor” dediği gibi, orada şehadet şerbetini içen 90 bin güneş, bu coğrafyada aklın, ahlakın ve adaletin gölgesinde yeşeren değerlerin ebediyen bâki kalacağını tüm dünyaya ilan etmiştir” diye konuştu.

Alibeyoğlu, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün bizler, o isimsiz kahramanların canlarıyla bedelini ödedikleri bu vatanda, tüm mazlum ve mağdurların umudu olmaya devam ediyoruz. Her biri ayrı birer destan olan kahraman şehitlerimizden aldığımız bilinçle, bu topraklarda iyiliğin ve doğruluğun güçlenerek büyümesine ve her türlü karanlık güçten gelecek işgal ve tehditlere canımız pahasına karşı duracağız. Canları pahasına hakikate tanıklık eden, her durumda istikamet üzere olmayı öğreten ve böylece feda ve beka ruhunu dirilten kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları’nda canlarını feda ederek bu toprakları bizlere vatan kılan Sarıkamış şehitlerimiz başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan tün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ