Aziziye zabıtası ceza yağdırdı

Aziziye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüm marketleri mercek altına aldı. Marketlerde etiket ve fahiş fiyat denetiminin yapıldığı Aziziye’de, zabıta ekipleri adeta ceza yağdırdı. Uygulama kapsamında aralarında zincir

Haberde İnsan 29.12.2021 15:00:03 0
Aziziye zabıtası ceza yağdırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.12.2021 15:00

Aziziye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki tüm marketleri mercek altına aldı. Marketlerde etiket ve fahiş fiyat denetiminin yapıldığı Aziziye’de, zabıta ekipleri adeta ceza yağdırdı. Uygulama kapsamında aralarında zincir marketlerin de bulunduğu birçok işletme hakkında yasal işlem yapıldı, tutanak tanzim edilerek para cezası uygulandı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’dan “Fiyatlar her gün denetlenecek!” talimatı alan ekipler, bu yönde vatandaşlardan gelen ihbar ve şikâyetleri de değerlendirmeye aldı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, fahiş fiyat artışı ve özellikle de fırsatçılığa geçit vermeyeceklerini vurgulayarak, “Kim ya da hangi işletme olursa olsun; vatandaşın helal kazancına göz dikmişse, gözünün yaşına bakmayız!” dedi.

Fiyat istismarına geçit yok!

Başkan Orhan, küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerinin dünyanın her tarafında hissedildiğinin altını çizerek, bu durumun arz talep dengesini bozmakla kalmadığını, aynı zamanda emtia fiyatlarında artışa sebep olduğunu belirtti. Türkiye’de ise, bir takım sinsi planların da etkisiyle döviz kurunun tırmanışa geçtiğini hatırlatan Orhan, bu gerekçeyle neredeyse tüm tüketim ürünlerinde anormal fiyat artışları yaşandığına dikkati çekerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade doğrultusunda uygulanan yeni ekonomi modeli ve kur garantili lira mevduat politikası sayesinde döviz çok sert bir düşüş yaşadı. Şimdi sırada döviz gerekçe gösterilerek yapılan fiyatlamalar var. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri üzere; bu durumu fırsata çeviren ve fiyat istismarına yönelenlere karşı geniş çaplı bir mücadele başlattık” ifadelerini kullandı.

Denetimler aralıksız devam edecek

Bu doğrultuda Aziziye Belediyesi bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerini her gün fiyat denetimi yapmakla görevlendirdiklerini kaydeden Başkan Orhan, “İlçemizdeki bütün marketleri gün boyunca denetim altında tutuyoruz ve fiyat denetimi yapıyoruz. Hafta başından bu yana aralıksız sürdürdüğümüz denetimler kapsamında tutanak tanzim edip yasal işlem yaptığımız birçok işletme oldu. Bununla birlikte vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikâyetleri de anında değerlendirmeye alıyor ve gerekeni yapıyoruz. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız da bu hususu sık sık hatırlatıyor ve uyarıda bulunuyor. Fahiş fiyat uygulamalarına yeltenen ve istismara kalkışan kim olursa olsun, gözünün yaşına bakmayacak, en ağır biçimde cezalandıracağız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ