Aziziye Belediyesi GES yatırımını ikiye katlıyor

Aziziye Belediyesi, yenilenebilir enerji üretimi alanında yaptığı Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımını iki katına çıkarıyor.

Haberde İnsan 17.05.2022 12:22:32 0
Aziziye Belediyesi GES yatırımını ikiye katlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.05.2022 12:22

Aziziye Belediyesi, yenilenebilir enerji üretimi alanında yaptığı Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımını iki katına çıkarıyor.

Geçtiğimiz yılın başında devreye alınan santrallerde bugüne kadar 2 milyon 500 bin kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleştiren Aziziye Belediyesi, kurulu gücü 1 megavat olan GES yatırımının kapasitesini 2 megavata yükseltiyor. Yatırım genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Aziziye Belediyesi’ne ait Güneş Enerji Santrallerinin üretim kapasitesi yıllık 4 milyon kilovatsaate çıkmış olacak. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın prestij projeleri arasında yer alan Güneş Enerji Santrali yatırımı, çevre dostu ve temiz enerji uygulamaları içerisinde özel bir yer edinirken, bölge için de katma değer oranı en yüksek yatırım modellerinden birisi haline geldi.

Erzurum’un Güneşlenme Potansiyeli

Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımının Erzurum açısından çok büyük bir potansiyeli ifade ettiğini anlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Erzurum, günlük ve yıllık güneşlenme süresi bakımından Türkiye’de çok önemli bir avantajı elinde bulunduruyor. Bunun yanında güneş ışınlarının Erzurum’da yere düşme açısı da, elektrik üretimi için fevkalade bir imkân sağlıyor. Biz de Aziziye Belediyesi olarak böylesine önemli bir potansiyele kayıtsız kalamazdık” dedi.

Sisteme Yeni Paneller Ekleniyor

Bu doğrultuda ilçeye bağlı Ocak Mahallesi’ne 1 megavat kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali yatırımı yaptıklarını hatırlatan Başkan Orhan, geçen yılın başlarında üretime geçen santralde şu ana kadar 2 milyon 500 bin kilovatsaat elektrik ürettiklerini bildirdi. Aziziye Güneş Enerji Santrali ile ilgili olarak şimdi yeni bir adım attıklarını ve yatırımı iki katına çıkarmak için çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Orhan, “Sistemimize yeni paneller ekliyor ve yatırımımızı iki kat büyütüyoruz. Halihazırda 1 megavat kurulu güce sahip olan GES tesisimizde, genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte üretim kapasitesi de, iki katına çıkmış olacak” diye konuştu.

Çevre Dostu Bir Yatırım

Yeni GES kurulum çalışmalarına bir süre önce başladıkları bilgisini veren Başkan Orhan, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni tesisin enerji sistemine dahil edileceğini üretime başlanacağını dile getirdi. Orhan, “Yeni panellerimiz ilk ışığı alır almaz Güneş Enerji Santrallerimizin yıllık elektrik üretim kapasitesi yaklaşık 4 milyon kilovatsaate çıkmış olacak. Bu da yaklaşık olarak 2 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılamak demek olacak. Bunun yanında söz konusu yatırımımız çevre dostu olması sebebiyle yine yılda 2 bin ton karbondioksitin atmosfere salınımını engellemiş olmakla birlikte 80 bin ağacın da kesilmesini önlemiş olacak. Yani ilçemizde hem katma değer üretiyor, hem de ekosistemi koruma altına almış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ