Atatürk Üniversitesine ödül

Atatürk Üniversitesi ve Huawei arasında Mart-2021 tarihinde imzalanan “Huawei ICT Talent Academy” anlaşması çerçevesinde öğrencilerin iş hayatına daha iyi hazırlanması ve güncel teknolojileri takip edebilmeleri amacıyla akademisyenler,

Haberde İnsan 5.04.2022 10:05:14 0
Atatürk Üniversitesine ödül
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.04.2022 10:05

Atatürk Üniversitesi ve Huawei arasında Mart-2021 tarihinde imzalanan “Huawei ICT Talent Academy” anlaşması çerçevesinde öğrencilerin iş hayatına daha iyi hazırlanması ve güncel teknolojileri takip edebilmeleri amacıyla akademisyenler, öğrenciler ve Huawei birlikteliğiyle çeşitli faaliyetler yürütülerek bu faaliyetler aracılığıyla güçlü bir iş birliği oluşturuldu.

Bu güçlü iş birliğinin neticesinde Ankara’da düzenlenen Huawei Turkey Ecosystem Partner Summit 2022 toplantısında Atatürk Üniversitesine “Best Talent Partner of 2021” (2021’in En İyi Yetenek Ortağı) ödülü verildi.

Toplantıya katılarak üniversite adına ödülü alan Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü ve Huawei ICT Talent Üniversite yetkilisi Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, öğrencilerin iş hayatına hazırlanması, sektörün istediği yeterliliklere sahip olmalarıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Üniversite sıralarında verilen akademik bilgilerin üzerine sektörün öncü firmalarından olan Huawei ile yapılan iş birlikleri sonucunda eklenen bilgiler ve sağlanan ücretsiz sertifika imkanlarıyla öğrencilerin iş hayatına daha hazır ve etkin bireyler olarak başlayabilmelerine katkıda bulunmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Çavuşoğlu, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

“Bilgi Alışverişi Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor”

2020 yılının ikinci yarısında Türkiye’de de aktifleştirilen Huawei ICT Academy programı çerçevesinde 20 üniversite ile ortaklık kurulduğunu ve bunlardan birinin de Atatürk Üniversitesi olduğunu hatırlatan Huawei Türkiye temsilcisi Ömer Faruk Şahin, öğrencilere ulaşılmaya başlandığını ve bu doğrultuda iki kurum arasında önemli bir iş birliği sürecinin başladığını aktardı. Ortaklık anlaşmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen bilgi alışverişinin oldukça yoğun olduğunu belirten Şahin, Atatürk Üniversitesinin ortak çalışmalara yönelik göstermiş olduğu ilgiden dolayı ICT Academy sertifikasını takdim ettiklerini söyledi.

Ödül töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret ederek üniversite adına aldığı ödülü takdim eden Çavuşoğlu, Atatürk Üniversitesi adını her platformda duyurmanın çabası içerisinde olduklarını aktardı.

“Kazanacakları Bilgi ve Beceriyi Dünyanın Her Yerinde Kullanabilecekler”

Araştırma Üniversitesi unvanıyla ülke yükseköğretimine hizmet etmeye devam eden Atatürk Üniversitesinin, dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda yaptığı ulusal ve uluslararası iş birliklerinin meyvelerini vermeye devam ettiğini belirten Rektör Çomaklı, ülkemizin 11. Kalkınma planında da yer alan 5G, IoT ve Ağ teknolojileri gibi alanlarda yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Çomaklı: “Huawei ile başladığımız iş birliğini derinleştirerek devam ettiriyoruz. ICT Akademi çerçevesinde üniversitemiz mensuplarının faydalanacağı birçok çalışmayı yakın zamanda uygulamaya koymayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, başlaması planlanan eğitimleri tamamlayıp sertifikalarını almaları durumunda yapay zekâ, siber güvenlik, 5G ve bilgisayar ağları gibi konularda donanımlı hale gelecekler, kazanacakları bilgi ve beceriyi dünyanın her yerinde kullanma imkânına kavuşacaklar” şeklinde konuştu.

Huawei’ye ve emeği geçen tüm akademisyenler ile programa katılan öğrencilere teşekkür eden Rektör Çomaklı, üniversite tarafından sanayiye yönelik iş birliklerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ