Atatürk Üniversitesi’nde ‘Kariye Günü’ düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Kış Sporları ve Spor Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen ’Kariyer Günü’nde eğitim ve spora yön verenler üniversiteli gençlerin sorularını yanıtladı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk,

Haberde İnsan 27.12.2021 09:40:50 0
Atatürk Üniversitesi’nde ‘Kariye Günü’ düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.12.2021 09:40

Atatürk Üniversitesi Kış Sporları ve Spor Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen ’Kariyer Günü’nde eğitim ve spora yön verenler üniversiteli gençlerin sorularını yanıtladı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Trabzon’da olimpiyat dereceleri gördüm. Kış olimpiyatların da Erzurum’da madalya gören Gençlik ve Spor İl Müdürü olmak istiyorum” dedi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Spora yön verenleri buluşturdu. Atatürk Üniversitesi Kış Sporları ve Spor Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günü’ Mavi Salon’da gerçekleşti. Kış Sporları Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve ER-GÜ-DER Başkanı Doç. Dr. İzzet Uçan’ın organize ettiği ‘Kariyer Günü’nün moderatörlüğünü Nazım Saraçoğlu yaptı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu ile Erzurumspor Sportif Direktörü Muzaffer Bilazer ile Erzurum Lisesi Müdürü Taner Aykut programa konuşmacı olarak katıldı. Erzurum’da spora ve eğitime yön veren yönetici ve bürokratlar üniversiteli gençlerin sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Fatih Kıyıcı, Prof. Dr. Erdoğan Tozoğlu, Öğretim Üyelerinden Fatih Ağduman, Reşit Karabacak Spor Lisesi Müdürü Sinan Topallı ve Yılın Öğretmeni ödüllü Yasin Sepil de davetliler arasında yer aldı.

Kendisinin spor yönetici olduğunun altını çizen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Ben 9 yaşından beri sporun içindeyim. Spordan başka da bir şey bilmem. Hentbolda milli takımların en küçük yaş kategorisinden en büyük yaş kategorisine kadar bütün kategorilerinde oynadım. Trabzon’da il müdürü olduktan sonra, eski adıyla KTÜ, şimdiki adıyla Trabzon Üniversitesi’ne gittim. Üniversite ile önemli paydaş olduk. Erzurum’a geldiğimde de ilk olarak Atatürk Üniversitesi ve ETÜ’yü ziyaret ettim. Üniversitelere gitmezsen, Üniversiteler sana gelmez. Bunun için biz hep üniversitelerimize gideceğiz. Çünkü şehirde Belediyelerimiz ile birlikte Üniversitelerimiz en büyük paydaşlarımız” dedi.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzon il müdürü iken Tokyo 2020’de üç madalya birde dünya altıncılığı gördüğünü ifade ederek, “Şimdi Erzurum’un il müdürü olarak kış olimpiyatlarında madalya görmek istiyorum. Şu anda Furkan Akar ve Fatih Arda İpcioğlu ile iki olimpiyat kotası aldık. Furkan ve Arda ile görüşüyoruz. Onlara motivasyon kaynağı oluyoruz. İnşallah kış olimpiyatlarında Erzurum il müdürü olarak derece görmek nasip olur” dedi.

Yakutiye Milli Eğitim İlçe Müdürü Cihan Kıvanç, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu, Erzurumspor Sportif Direktörü Muzaffer Bilazer ile Erzurum Lisesi Müdürü Taner Aykut da, bilgi ve tecrübelerini üniversiteli gençlere aktardı.

Konuşların ardından konuşmacılar, gençlerin sorularını yanıtladı. ‘Kariyer Günü’ programı plaket töreni ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ