Atatürk Üniversitesi, DASK depreme dayanıklı bina tasarımı yarışması 2022’den birincilikle döndü

Başta inşaat mühendisi adayları olmak üzere tüm üniversite öğrencilerinin deprem bilincini ve depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini artırma hedefiyle hayata geçirilen Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Depreme Dayanıklı Bina Tasa

Haberde İnsan 6.06.2022 11:58:13 0
Atatürk Üniversitesi, DASK depreme dayanıklı bina tasarımı yarışması 2022’den birincilikle döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.06.2022 11:58

Başta inşaat mühendisi adayları olmak üzere tüm üniversite öğrencilerinin deprem bilincini ve depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini artırma hedefiyle hayata geçirilen Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasına Atatürk Üniversitesi damga vurdu.

Bu yıl 6.’sı düzenlenen yarışmada “Genel” ve “En İyi Deprem Performansı” kategorilerinde birinci olan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü önemli bir başarıya imza attı.

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdulkadir Cüneyt Aydın, Doç. Dr. Mahmut Kılıç, Arş. Gör. Oğuzhan Çelebi ile Doktora Öğrencisi Oğuzhan Akarsu’nun danışmanlığında yürütülen ve öğrencileri, Gökçenur Zehra Koçak, Halis Sevencan, Sudenur Sıddıka Kağızmanlı, Mert Aydın, Bahar Ayça Polat’tan oluşan ekip, birincilik ödülünün yanında en iyi deprem performansı özel ödülünü de almaya hak kazandı.

Ödül plaketini DASK Yönetim Kurulu Başkanı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Mete Güler’den alan öğrenciler, para ödülünün yanı sıra Türk Reasürans Özel Ödülünün ve üniversitelerine laboratuvar teçhizatı temini için 50 bin TL değerinde ödülün de sahibi oldu.

“Depremin Acılarını Deprem Olduktan Sonra Unutma Eğilimindeyiz”

Genç inşaat mühendisi adaylarının üniversite boyunca edindiği teorik bilgileri bu yarışma sayesinde pratiğe dönüştürdüğünü belirten DASK Koordinatörü Erdal Turgut şöyle konuştu: “Bugün burada bizimle olan öğrencilerden depremi yaşamış olanlar olduğu kadar hafızasındaki deprem anıları televizyonda gördüklerinden ibaret olanlar da var. Depremler olduktan sonra hatırladığımız bu acıları, depremin üzerinden zaman geçince unutma eğilimindeyiz. Ancak bu acıların yeniden yaşanmaması için deprem gerçeğinin hep farkında olmamız ve depreme hazır olmamız gerekiyor. Depreme gerçekten hazır olmak için almamız gereken pek çok önlem var. Bu noktada sizlerin bilgisi, deneyimi, depreme dayanıklı yapı konusuna verdiğiniz önem inanıyorum ki ülkemize önemli katkılar sağlayacak.”

Rektör Çomaklı: “İnşaat Mühendisliği Bölümü Örnek Gösterilebilecek Bir Çalışmaya İmza Attı”

İnşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencilerine depreme dayanıklı yüksek bina tasarımı ve maket yapımı aşamalarında çalışma fırsatı sunan DASK’ın Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında iki kategoride de birinci olan İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerini tebrik eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı; deprem mühendisliği mesleğini tanıtmak, öğrencileri bu alanda uzmanlaşmaları için özendirmek ve deprem ile depreme dayanıklı bina bilincini oluşturmak açısından bu tarz yarışmalara önem verdiklerini söyledi.

Topluma faydalı projeler üreterek üniversite misyonuna katkı sağlayan tüm öğretim üyesi ve öğrencilere daima destek verdiklerini belirten Rektör Çomaklı, İnşaat Mühendisliği Bölümünün örnek gösterilebilecek bir çalışmaya imza attığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ