Anılarla Hamit Fendoğlu konulu panel düzenlendi

Malatya Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, 18 Nisan 1978 tarihinde evine posta ile gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu gelini ve iki torunu ile birlikte hayatını kaybeden Hamit Fendoğlu, bir panel ile anıldı.

Haberde İnsan 19.04.2022 18:20:42 0
Anılarla Hamit Fendoğlu konulu panel düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.04.2022 18:20

Malatya Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, 18 Nisan 1978 tarihinde evine posta ile gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu gelini ve iki torunu ile birlikte hayatını kaybeden Hamit Fendoğlu, bir panel ile anıldı.

Malatya İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Anılarla Hamit Fendoğlu” konulu panele Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Naci Şavata konuşmacı olarak katıldı.

Panele, MHP Malatya Milletvekili ve partinin MYK üyesi Mehmet Celal Fendoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdülkadir Baharçiçek, Prof. Dr. İbrahim Türkmen ile Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Cemal Koyunoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yatkın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Tuncel, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, katılımcılara teşekkür ederek, “ 44 yıl önce bomba tuzaklı hain bir saldırı ile şehit olan Malatyamızın yetiştirdiği nevi şahsına münhasır muhterem merhum Hamit Fendoğlu’nu anmak için bir araya geldik” dedi.

Kızılay’ın konuşmasının ardından Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu söz alarak, amcası Hamit Fendoğlu’nu anlattı. Fendoğlu, “Bugün 2 yıl aradan sonra tekrar Üniversitemizin organizasyonunda böyle bir anma töreninde bir araya geldik. Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu memleketin bir evladı haince şehit edildi. Önemli olan neden şehit olduğunun farkında olmamızdır. Bugün biz bu konferansları yapıyorsak bunun sayesindedir. Eğer bugün burada rahat bir şekilde okuyabiliyorsanız geçmişte mutlaka kanla yazılmış bir tarih vardır” ifadelerini kullandı.

Panele konuşmacı olarak katılan, o dönemde Malatya Belediye Başkan Vekilliği görevinde bulunan şu anki Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Naci Şavata, Hamit Fendoğlu’nun şehit edilme sürecini anlatarak “Hamit Fendoğlu’na gönderilen hediye paketi Zat’a mahsus idi. Haince katledilişinin haberini üzüntü ile aldık” dedi.

Şavata, Hamit Fendoğlu’nun şehit edilme sürecini anlatarak, “Biz kendisi ile beraber yıllarca çalıştık. Ölümünün üzerinden 44 yıl geçti. Büyük hizmetler getirerek Malatyamızı yaptıkları ile şaha kaldırdı. Memleket sevdasına düşmüş, haklının yanında haksızın karşısında durmuş bir isimdir. Halktan, milletten, ama en önemlisi doğruluktan yana olduğu için kendisine halk tarafından Hamido lakabı verildi. Hamido, gelini ve iki torunu, bu hain saldırıda yaşamını yitirdi. Bizim zamanımızda insanlar siyasi görüşleri yüzünden çatışmalar yaşıyorlardı. Bugün sizleri böyle beraber ve bir görmek gurur verici. Sayın Fendoğlu unutulmayacak bir değerdir” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ