Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, “Koruyucu aile hizmeti çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir”

ELAZIĞ (İHA) – Çocukları koruyucu ailelerin yanına yerleştirerek onlara sıcak bir aile ortamı yaşatmak istediklerini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç , “Bu çocukların bütün bakım ve gözetimi devlet kontrolünd

Haberde İnsan 8.07.2021 09:38:43 0
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, “Koruyucu aile hizmeti çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.07.2021 09:38

ELAZIĞ (İHA) – Çocukları koruyucu ailelerin yanına yerleştirerek onlara sıcak bir aile ortamı yaşatmak istediklerini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç , “Bu çocukların bütün bakım ve gözetimi devlet kontrolündedir. Koruyucu aile hizmeti çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir” dedi.

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Keban İlçesine bağlı Çakmaktepe mesire alanında düzenlenen etkinliğe koruyucu aileler, Okul Destek Projesi kapsamındaki çocuklar, aileleri ve müdürlük personeli katıldı. Etkinlik kapsamında çocuklar, önce doğa yürüyüşü ardından da çevre temizliği yaptı. Koruyucu aile hizmetinin çocukların geleceği için çok önemli olduğunu aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, vatandaşları koruyucu aile olmaya davet etti.

Çocukları koruyucu ailelerin yanına yerleştirerek onlara sıcak bir aile ortamı yaşatmak için çalışmalar yaptıklarını aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, “Bakanlığımızın genel politikası, özellikle devlet koruması altında olan ve kurumlarımızda kalan çocuklarımızın mutlaka bir aile şefkatine, ebeveyn sevgisine muhtaç olduğu düşüncesidir. Mutlak surette ailelerin çocuklarımıza sahip çıkmasıdır. Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde devam eden Gönül Elçileri Projesi kapsamında ilimizde 26 koruyucu ailemiz yanında 34 çocuğumuz bulunmaktadır. Çocuklarımızı koruyucu ailelerin yanına yerleştirerek onlara sıcak bir aile ortamı yaşatmak istiyoruz. Bu çocukların bütün bakım ve gözetimi devlet kontrolündedir. Ayrıca devlet bu koruyucu ailelere de çocukların bakımını karşılamaları için ekonomik destek sunmaktadır. Koruyucu aile hizmeti çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir. Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Okul Destek ve Sosyal Uyum Projesi kapsamında ilimizde 140 çocuk faydalanmaktadır. Bu sebeple vatandaşlarımızı koruyucu aile olmaya davet ediyorum. Düzenlenen etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz " diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ