Ahırda başladığı ahşap işini 50 yıldır aşkla sürdürüyor

Batman’ın Sason ilçesinde ahırda testere ve keserle başladığı marangoz ustalığını Muş’ta sürdüren 70 yaşındaki Mehmet Nuri Erten, 50 yıldır ağaçlara aşkla şekil ve desen veriyor.

Haberde İnsan 17.02.2021 12:14:35 0
Ahırda başladığı ahşap işini 50 yıldır aşkla sürdürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.02.2021 12:14

Batman’ın Sason ilçesinde ahırda testere ve keserle başladığı marangoz ustalığını Muş’ta sürdüren 70 yaşındaki Mehmet Nuri Erten, 50 yıldır ağaçlara aşkla şekil ve desen veriyor.

Merkeze bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Nuri Erten, bir süre çobanlık yaptıktan sonra ahşaba merakı olduğunu fark etti. Ahırda testere ve keserle başladığı marangozluğu 23 yıl Batman’da sürdüren Mehmet amca, Muş’a taşındıktan sonra da ağaçlara şekil vererek mesleğini sürdürüyor. İki oğlu ve bir yeğenini de ahşap işleme sanatıyla tanıştıran Mehmet amca, evinin bahçesinde kurduğu atölyede beşik, sandık, sandalye, masa, baston, kürsü, kaşık gibi birçok el emeği göz nuru ürün üretiyor.

“Bu işi 23 yıl Batman’da bir ahırda sürdürdüm”

Batman’ın Sason ilçesine bağlı Binekli köyünde dünyaya geldiğini anlatan Mehmet Nuri Erten, 20 yaşına kadar orada çobanlık yaptığını söyledi. Marangozluk işinin bir anda kafasında canlandığını ifade eden Erten, “Keser ve testereyle işe başladım. Bu işi 23 yıl Batman’da bir ahırda sürdürdükten sonra Muş’a yerleştim. Aynı malzemelerle işimi burada devam ettirdim. Burada beşik, sandık, sandalye, masa, baston, kürsü, kaşık ve birçok ahşaba şekil veriyorum” dedi.

“50 senedir bu işi zevkle yapıyorum”

50 yıldan bu yana işini aşkla yaptığını belirten Erten, “70 yaşındayım ve bu işe 1970 yılında başladım. Bu işle uğraşıyorum. Ahşaptan el sanatı çıkarıyorum, malzemelere desen ve şekil veriyorum. Zaman böyle geçiyor. 50 senedir bu işi zevkle yapıyorum. İki çocuğum ve bir yeğenim var, onları yetiştirdim. Şimdiye kadar bu işi severek yaptım. Hala da yapıyorum ve hala da işimi seviyorum. Gürgen ağacı Karadeniz’den geliyor. Ceviz ve çınar ağacını Sason ve Kulp’tan gidip kendim getiriyorum. Ağaçları getirip 3 yıl kurutup ondan sonra malzemeye dönüştürüyorum. Üç sene boyunca dinlemede kalıyor ki tam kurusun ve vatandaşlar ürünlerimden şikayetçi olmasın” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ