57 yaşında kick boksta gençlere taş çıkartıyor

Elazığ’da esnaflık yapan 57 yaşındaki Mahmut Ataş, başladığı kick boks sporunda gençlere adeta taş çıkartıyor.

Haberde İnsan 4.10.2020 10:12:57 0
57 yaşında kick boksta gençlere taş çıkartıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.10.2020 10:12

Elazığ’da esnaflık yapan 57 yaşındaki Mahmut Ataş, başladığı kick boks sporunda gençlere adeta taş çıkartıyor.

4 çocuk ve 3 torun sahibi 57 yaşındaki Mahmut Ataş’ın spor aşkı görenleri hayrete düşürüyor. Esnaflık yapan Ataş, diğer zamanlarında spor salonuna giderek antrenörü Zülfü Topuz nezaretinde kick boks antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Bu spora ilk başladığında çevresinden ‘bu yaştan sonra spor mu olur’ şeklinde tepkiler almasına rağmen devam eden Ataş, bütün hastalıkların ilacının branş gözetmeksizin spor olduğuna dikkat çekerek, yaşıtlarına da spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.

“‘Bu yaştan sonra spor mu olur’ derler ya, bence çok yanlış bir şey”

Spor yaptıktan sonra kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğin dile getiren Mahmut Ataş, “4 çocuğum ve 3 tane de torunum var. Bazen ‘bu yaştan sonra spor mu olur’ derler ya, bence çok yanlış bir şey. Aslında 50 ve 60 yaşlarından sonra spor gerekiyor. Ben bunu kendimde hissettim. Önceleri yürürken bile uykum geliyor, otururken de psikolojim bozuluyordu. Ben de spor yapmaya karar verdim ve yıllardır tanıdığım Zülfü hocaya geldim ve başladım. Spora geliyorum ve çok güzel. Hele ki yorulduktan sonra o kadar güzel oluyor ki sanki yeniden doğmuşsun gibi oluyorsun” dedi.

“Yaşlılar ise kesinlikle spor yapsınlar”

Gençlerle spor yapınca daha çok motive olduğunu belirten Ataş, herkesin spor yapması gerektiğine dikkat çekerek, “İki insanımız yan yana geldiği zaman hastalıktan başka bir şey konuşmuyorlar. Genel muhabbet hastalık üzerine oluyor. Halbuki bütün bu hastalığın ana kaynağı, doktor ve hocalarımızın da dediği gibi yiyip içtikten sonra boş oturmaktır. Burada zorluk çekmiyoruz. Gençlerle çalışmak güzel ve onlar bizim ilham kaynağımız oluyor. Onlardan enerji alıyoruz ve daha da güzel oluyor. Elbette, onlar da bazen meraklı bakışlarla izliyorlar. Yaşlılar ise kesinlikle spor yapsınlar. Bu vücudu bir kere yorsunlar. İstedikleri branşta ev veya salonlarda spor yapsınlar. Ben evde birkaç kere denedim olmadı, motive olamadım. Benim için spor bir hocanın gözetiminde daha zevkli oluyor” şeklinde konuştu.

Ataş’ın antrenörü Zülfü Topuz ise, “Hacı abi aslında bir ekol. Spor, toplumumuzda genellikle küçük yaşlarda yapılması gerektiğini düşünülüyor. Yalnız hacı abi gibi değerli ağabeylerimiz sporun herkesin yapabileceğinin bir kanıtıdır. Spor, belli bir yaştan sonra yapılması gereken aktivitedir. Çünkü gençken koşuyorsun, oyun oynuyorsun ve değişik sportif aktiviteler içerisinde yer alıyorsun. Ancak belli bir yaşa geldikten sonra atıl duruma düşüyorsun ve gidecek başka yer de olmuyor. En iyisi spor yapmaktır. Spor yaptığın zaman hastalıklara karşı direncin artıyor, bağışıklık sistemi güçleniyor. Hacı ağabey gençlere örnek oluyor. Gerçekten çalışma performansı da güzel. İstikrar ve mücadelesini beğeniyor, takdir ediyorum. Güzel bir örnek” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ