45 yıldır ayakkabı boyayarak evini geçindiriyor

Elazığ’da yaşayan 59 yaşındaki Hasan Kahraman, 45 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindiriyor.

Haberde İnsan 2.01.2022 11:06:19 0
45 yıldır ayakkabı boyayarak evini geçindiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.01.2022 11:06

Elazığ’da yaşayan 59 yaşındaki Hasan Kahraman, 45 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindiriyor.

Elazığ’da yaşayan Hasan Kahraman, 14 yaşında ayakkabı boyacılığına başladı. 45 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak 7 çocuğunu büyüten Kahraman, 2 oğlunu da okuttu. Kar kış demeden çarşı merkezde boyacılık yapan Kahraman, bir engelli çocuğuna bakarken evdeki torunlarını okutmak için gayret gösteriyor. Günde 50 ile 70 TL arası para kazanan Kahraman, yaptığı işten memnun olduğunu söyledi.

Çalışarak çocuklarına ve torunlarına baktığını dile getiren Hasan Kahraman, “45 senedir boyacılık işi yapıyorum. Şükürler olsun az çok yaptığım işten razıyım. İnsan kanaatkar oldu mu her şey olur. İnsan kanaatkar olmazsa gözü doymaz, bir avuç toprak olur. Ben ne insanlar gördüm, 5 bin lira maaş alıyor gene de şükretmiyor. Biz burada bir asgari ücretin altında çalışıyoruz. Bazen oluyor ki hiç para kazanmadan eve dönüyoruz. Kışın doğru dürüst bizim işlerimiz olmuyor. İnsanlar kışın gelip ayakkabı boyatmıyor, yazın da terlik giyiyor. Günde 50-70 TL arasında para kazanıyoruz. Allaha şükürler olsun çoluk çocuğumuza bakıyoruz” diye belirtti.

7 tane çocuğu olduğunu ifade eden Kahraman, "Bir tanesi engelli ve çalışamıyor. Ona da geline de ben bakıyorum. Kışın biraz sıkıntı oluyor, ama bir şekilde geçiniyoruz. Elazığ’da bu işi 15-20 kişi yapıyor. Eski yerimiz yıkıldı biz de dağıldık. Her birimiz farklı yerde bu işi yapıyoruz. Soğukta kalın giyinerek burada oturarak işimizi yapıyoruz. Şimdi hazır boyalar çıkmış, insanlar ayakkabılarını o boyalarla boyatıyor. İkinci günde ayakkabıları çatlayıp gidiyor. Daha çok kunduracıların işine geliyor ama boyası çatlamasa bizim işimize gelir. Bizim boyadığımız ayakkabılar en az 10-15 gün kullanabilirler. Eleman yetiştirmedim, ama bu işi yaparak 2 çocuk okuttum. Torunlarımı da okutuyorum, okumakta fayda var" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ