42 farklı şehirden köye gelen çocuklar, mini şenlikte doyasıya eğlendi

Türkiye’nin 42 farklı şehrinden Bingöl’ün Gülpınar köyüne aileleri ile birlikte gelen çocuklar, köy derneği tarafından düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendi.

Haberde İnsan 3.08.2021 10:39:04 0
42 farklı şehirden köye gelen çocuklar, mini şenlikte doyasıya eğlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.08.2021 10:39

Türkiye’nin 42 farklı şehrinden Bingöl’ün Gülpınar köyüne aileleri ile birlikte gelen çocuklar, köy derneği tarafından düzenlenen şenlikte doyasıya eğlendi.

Bingöl merkeze yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Gülpınar köyüne, başta Diyarbakır, Şanlıurfa, İstanbul, Çorum, Samsun, Ankara gibi şehirlerinde yaşayan aileler, yaz tatilini geçirmek için baba ocağı köylerine geldi. Yaz aylarında nüfusunun 100’ü aştığı kış köyde, Lotan-Der tarafından çocuklar için mini bir şenlik düzenlendi. Özellikle pandemi döneminde yaşadıkları büyükşehirlerde sıkılan çocuklar, düzenlenen şenlikte oyunlar oynayarak hem akranlarıyla kaynaştı hem de doyasıya eğlendi. Köyün önde gelen ailelerinde maddi ve manevi destek verdiği şenlikte çocuklar, çuval yarışı, halat çekme, basket atışı, mendil kapmaca gibi oyunlar oynayarak pandeminin stresini üzerlerinden attı.

Şenliğin amacına değinen ve organizasyonu düzenleyen Lotan-Der Başkanı Mahmut Altunhan, “42 farklı şehirden gelen ve pandemiden etkilenen çocuklarımız, yaz döneminde özellikle burada bir sosyal etkinlikle tanışma, kaynaşma ve oyunlarla beraber kendilerine geldi. Sosyal gelişimlere destek olmak için bir etkinlik yaptık. Çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Az da olsa onların neşelerine katkı sağlayabilmişsek ne mutlu bize. Köyün ileri gelenleri de bu noktada bizlere destek ve sponsor oldular. Etkinliklerin sonunda ödüller verdiler . Farklı oyunlarla kaynaşmaya vesile olsun diye böyle bir etkinlik yaptık. Çocuklar mutlu oldu, gözlerinde sevinçlerini gördük ve bu bizim için yeterliydi. Biz bunu devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Samsun’dan geldiklerini ve şenlikte doyasıya eğlenen Zeynep Naz Karaca, “Samsun’dan ailece köye geldik. Dernek bize yarışma düzenledi, bizleri eğlendirdi. Halat çekme oynadık, çuval yarışı oynadık, bayağı oyunlar oynadık. Bizlere ödüller verdiler. Bizleri çok eğlendirdiler, Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Kayseri’de pandemiden dolayı çok sıkıldığını belirten Sude Atalay ise, “Kayseri’den geliyorum. Pandemiden dolayı Kayseri’de çok sıkılıyordum, hiç dışarı çıkamıyorduk. Burada çok eğleniyoruz. Burada kuzenlerimiz ve arkadaşlarımızla çok eğleniyoruz. Bugün çok güzel şeyler yaptık, çok eğlendik. Çok eğlenceliydi” şeklinde konuştu.

Yarışmalar sonunda köy derneği tarafından yaptırılan plaketler çocuklara verilirken, yarışmada dereceye girenlere de çeşitli ödüller verildi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ