2 çocuk annesi "Yapamazsın" denileni başardı

Elazığ’da 15 yıl önce 4 metrekarelik merdiven altı diye tabir edilen yerde başladığı terzilik işini yapan 2 çocuk annesi, ekonomik kazancı ile aile ekonomisine destek oluyor.

Haberde İnsan 25.12.2018 10:34:56 0
2 çocuk annesi "Yapamazsın" denileni başardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Elazığ’da evli 2 çocuk annesi 42 yaşındaki Sevilay Bulut, 2 yıl başkasının yanında terziliği öğrendikten sonra kendi işini yapmaya karar vererek, Çarşı Mahallesi’nde merdiven altı diye tabir ettiği 4 metrekarelik iş yerini kurdu. 3 makine ile 1 ütü masasını zor sığdığı iş yerinde çalışmaya başlayan Bulut, ’Yapamazsın" diyenlere inatla 15 yıldır kendi iş yerinde mesleğini sürdürüyor. Tek başına her türlü dikiş, tamirat, ütüyü yapan Bulut, bazı mağazalarla da çalışarak ailesine önemli bir ekonomik katkı sağlıyor.

17 yıldır terzi olduğunu belirten Sevilay Bulut, “15 yıldır ise kendi işimi yapıyorum. Başkasının yanında çalışıyordum. Dükkan açmaya karar verdim. Dükkan kiraları çok fazlaydı. Ben de bu merdiven altı yeri buldum. Burasının kirası uygundu. Ben burayı tutunca küçük olmasından dolayı insanlar ’burada çalışamazsın ’dediler. Ben şimdi kendimi geçindiriyorum" dedi.

Vatandaşların gelip ekmek parasını alın teriyle kazandığı için tebrik edenlerin olduğunu aktaran Bulut, "Kısaltma daraltma konusunda mağazalara çalışıyorum. Dışarıdan da iş alıyorum. Mont çarşaf sıfırdan dikiş, bay ve bayan her türlü tamirat işini yapıyorum” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem