16 yaşındaki Onur, hayata adımlarını satrançla atıyor

Elazığ’da, Bakım Ve Koruma Altında Kalan 16 Yaşındaki Onur Çelik, 5 Yıldır Hayata Adımlarını Satrançla Atıyor. Bir Kez Türkiye İkincisi, Bir Kezde Türkiye Şampiyonu Olan Şuana Kadar 21 Madalya Ve Kupa Kazanan Onur, Milli Takıma Seç

Haberde İnsan 18.01.2020 12:01:34 0
16 yaşındaki Onur, hayata adımlarını satrançla atıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.01.2020 12:01

Elazığ’da, bakım ve koruma altında kalan 16 yaşındaki Onur Çelik, 5 yıldır hayata adımlarını satrançla atıyor. Bir kez Türkiye ikincisi, bir kezde Türkiye şampiyonu olan şuana kadar 21 madalya ve kupa kazanan Onur, Milli takıma seçilip Ay Yıldızlı bayrağı dalgalandırarak ülkesine olan vefa borcunu ödemenin hayalini kuruyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü bünyesinde kalan 16 yaşındaki Onur Çelik, satranç oynayarak hayatına yeni arkadaşlar sokuyor, hem de önemli başarılar elde ediyor. Yaklaşık 5 senedir devlet korumasında olan ve bu süre zarfı içerisinde satrançla tanışarak hayatını renklendiren Çelik, kurumun 2016 yılında Adana’da düzenlediği Türkiye Şampiyonası’nda ilk kez katıldığı turnuvadan ikincilik elde etti. Bir yıl sonrasında Mersin’de düzenlenen ve 48 ilden çok sayıda sporcunun katıldığı Türkiye şampiyonasında birinci oldu. Şuanda Milli Takıma seçilip, yurt dışında da Ay Yıldızlı bayrağı dalgalandırmak isteyen Çelik, ülkesine olan vefa borcunu ödemenin hayalini kuruyor.

Çocuk Evleri’nde satrançla tanıştığını anımsatan Onur Çelik, “ 16 yaşındayım. 5 yıldır Çocuk Evleri’nde kalıyorum. Çocuk Evleri’nde geldikten sonra hayatım renklendi. Burada Oğuzhan hoca ile tanıştım. Satrancı hiç bilmiyordum. Sıfırdan öğrenmeye başladım. Hocamızın bize olan ilgisi satrancı sevdirdi. Beş yıl boyunca üstüne koyarak ve sıkı sıkı çalışarak bir çok başarı elde ettim” dedi.

"Hedefim vefa borcumu ödemek"

Bir çok başarı elde ettiğini ve hedefinin milli takıma seçilip Türk Bayrağını dalgalandırmak ve ülkesine olan vefa borcunu ödemek olduğunu dile getiren Çelik,2016’da Türkiye ikincisi, 2017’de Türkiye şampiyonu olduğunu aktardı.

Onur’un satrancı öğrenmesinde ve başarılar elde etmesinde büyük emeği olan Satranç Eğitmeni Oğuzhan Deniz ise “ Eğitimlerimize, ilk Sevgi Evleri’nde başladık. Orada satrancı öğrendik, sevdik ve sevdirdik. Satrancı bayağı bir geliştirdi ve onun özellikle çocuklarımız üzerinde çok faydasını gördük. Satrancı çok seviyorlar, geliştiriyorlar. Satranç sayesinde çocuklarda analitik düşünme yetenekleri gelişti, sabırlı olmayı ve kurallara göre adım atmayı öğrendiler. Bu sayede de turnuvalara katılarak geniş bir aileleri oldu. Bunlardan bir tanesi de Onur’du. Onur da ilk derslerimize katılanlardan birisiydi. Eğitimlere 2014’te başladık. Çok ilgi duydu sevdi ve kendisini çok da geliştirdi. Bir çok turnuvaya beraber katıldık ve dereceler alarak başarılı sonuçlar aldık. Onur şuanda 2004 doğumlular arasında Elazığ’da seri başı il birincisi. Bir çok kez birinci oldu. Türkiye genelinde ise Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü‘nün 2017 yılında düzenlediği turnuvada birinci oldu”diye bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ