112’ye gelen çağrıların 5’te 1’i asılsız

Malatya 112 Acil Çağrı Merkezine gelen telefonların 5’te 1’inin asılsız ihbarlardan oluşuyor.

Haberde İnsan 13.09.2021 18:39:50 0
112’ye gelen çağrıların 5’te 1’i asılsız
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.09.2021 18:39

Malatya 112 Acil Çağrı Merkezine gelen telefonların 5’te 1’inin asılsız ihbarlardan oluşuyor.

Valilik 2 No’lu toplantı salonunda, Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Toplantıya, Vali Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, İl Emniyet Müdür Vekili Murat Deniz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Türker, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Metin Unutkan, Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut ve Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar katıldı.

Toplantıda Acil çağrı numaralarının tek merkezde toplanması amacıyla kurulan 112 Acil Çağrı Merkezinin, 2021 yılının genel faaliyetleri ve istatistiki verileri ele alındı.

Gerek olağan gerekse afet dönemlerinde ihbar ve yardım çağrılarının 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından karşılanması ve müdahale ekiplerinin aktarılması esnasında çağrı karşılayıcı ve çağrı yönlendirici personelin koordinasyonunun en üst seviyeye taşınması, çağrı karşılama standartlarının yükseltilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla eğitim faaliyetlerinin önemi hakkında bilgiler verildi.

Vali Aydın Baruş toplantıda yaptığı konuşmada, “112 Acil Çağrı Merkezi faaliyetlerinin, afet veya olumsuz durumlarla ilgili, ekiplerin hızlı bir şekilde müdahale etmesinde büyük bir önemi bulunmaktadır. 112 Acil Çağrı Merkezimizde gelen tüm çağrılar, çağrı alıcı personelimizce karşılanmakta ve sağlık, güvenlik ve itfaiye gibi ilgili tüm birimlerimizle koordineli bir şekilde en kısa sürede olaya müdahale etmektedir.

Son yıllarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan deprem, sel ve orman yangını gibi felaketlere karşı tedbir almamız ve kurumlar arası koordinasyonun önemini ortaya koymaktadır. Bu vesile ile toplantıda alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Acil durumlarda bir saniyenin bile hayati önemi olduğunu belirten Vali Baruş, 112 Acil Çağrı Merkezinin asılsız ihbarlarla meşgul edilmemesini rica etti.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Metin Unutkan ise, 19 Şubat 2021 tarihinde faaliyete başlanmasının ardından 112 Acil Çağrı Merkezine toplamda 528 bin 142 çağrının geldiğini bunların 122 bin 668’inin asılsız çağrı olduğunu ifade ederek, 2021 yılı istatistik verileri, faaliyetler ve hedefler hakkında bilgiler verdi.

Toplantı, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Cumhuriyet coşkusu sporla buluştu


Van Spor

Erzurumspor FK: "Kulübümüzün tüm kritik maçlarının bağımsız bir kurulca incelenmesini istiyoruz"


Van Spor

Tunceli’de kano yarışları renkli görüntüler oluşturdu


Van Spor

Spor yöneticiliği programı, Sporak tarafından akredite edildi


Van Spor

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ