11 yaşındaki Kerem kendi tırını tasarlamak istiyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan Kerem Demirtaş, arabalara olan tutkusunu resme yansıtarak araç bilgisiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. 11 yaşındaki Kerem, büyüyünce kendi tır firmasını açmak istediğini belirtti.

Haberde İnsan 7.03.2022 11:25:54 0
11 yaşındaki Kerem kendi tırını tasarlamak istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.03.2022 11:25

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan Kerem Demirtaş, arabalara olan tutkusunu resme yansıtarak araç bilgisiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. 11 yaşındaki Kerem, büyüyünce kendi tır firmasını açmak istediğini belirtti.

Tatvan’da yaşayan 11 yaşındaki Kerem Demirtaş, 3 yaşındayken ablası ile yaptığı otobüs yolculuğunun ardından arabalara ilgi duymaya başladı. Bu merakını hayal gücüyle birleştiren Demirtaş, hem araba tasarladı hem de modifiye etti. Evinde bulunan bilgisayarda kendi tasarladığı simülasyon sürüşü ile görenleri kendine hayran bırakan Demirtaş, araç bilgisiyle çevredeki insanların takdirini topluyor. Simülasyonda arabesk müzik açarak yolda tır kullanma hissiyatını yaşayan Demirtaş, büyüyünce kendi tır firmasını açmak istediğini belirtti.

“Bir sürü oyuncak arabam var ve hiçbirine kıyamıyorum”

3 yaşından beri arabaları çok sevdiğini belirten Kerem Demirtaş, “11 yaşındayım. 3 yaşımdan beri arabaları çok seviyorum. Bir sürü küçüklükten kalma oyuncağım var. Hiçbirine kıyıp atamıyorum. Hepsinin gönlümde ayrı bir yeri var. Otobüste yolculuk yaparken ablam bana ‘gel cam kenarında otur, birlikte arabaların renklerini sayalım’ dedi. O şekilde arabalara merakım arttı. Daha sonra kuzenim ve babamdan da öğrendim. Bir şekilde kendi çabamla bir şeyler öğrenmek için oyuncak almaya başladım” şeklinde konuştu.

“Bazen çevremdeki insanlara araba merakımı söyleyince inanmıyorlar”

Çevredeki insanların ilk başta bu merakına inanmadığını söyleyen Demirtaş, “Bu arabanın motoru kaç, ne kadar benzin yakıyor diye sorgulamaya başlıyorlar. Ben hepsine cevap verince ağızları açık kalıyor ve şaşırıyorlar” diye konuştu.

“Hayalim bir tır firması açmak”

Hayalinin kendi özel tırını tasarlamak olduğunu dile getiren Demirtaş, “Bazen beğenmediğim tırların özelliklerini yeniden alıp kendi ürettiğimiz tırları daha güzel bir şekilde sunmak istiyorum. Ben insanlara söylediğim zaman böyle hastalıkmış gibi algılıyorlar ve bulaşıyor. Herkes arabaları benim sayemde sevmeye başladı. Eskiden insanlar hep ‘arabalara ne gerek vardı ve yürümek daha güzel ve tırlar kocaman trafikte ne işleri var’ diye söylerlerdi. Bu şekilde duyduğum zaman çok sinirleniyorum. Kalabalık bir yere gittiğimiz zaman arabalar çok sıkışık duruyorlar. İnsanlar araçlarını çıkartamayınca ben sinir oluyorum. Ben çıkarmak istiyorum ama yaşım küçük olduğu için izin vermiyorlar. Bu hayalimle inşallah iyi şeyler başaracağım” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ