Güzeldağ Kayak Merkezi 15 bin kişiyi ağırladı

Güzeldağ Kayak Merkezi 15 bin kişiyi ağırladı

Genel 26.01.2026 11:44:32 0
Güzeldağ Kayak Merkezi 15 bin kişiyi ağırladı
Tarih: 26.01.2026 11:44 Güncelleme: 26.01.2026 11:44
MUŞ (İHA) – Muş’ta rakımı 2 bin 300 metre olan ve kent merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Güzeldağ Kayak Merkezi, 1 Ocak’tan itibaren yaklaşık 15 bin kişiyi ağırladı.
Muş’ta yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte Güzeldağ Kayak Merkezi’nde hareketlilik arttı. Kent merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2 bin 300 metre rakıma sahip merkez, güzel pistleriyle tatili fırsat bilen vatandaşları ağırlıyor. Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı kayak merkezinde ziyaretçiler gün boyunca kızakla kayarak vakit geçiriyor. Özellikle öğrenciler ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği merkezde pistlerde kalabalık oluşuyor. Doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen vatandaşlar kar manzarasında yürüyüş yapıp bol bol fotoğraf çekerken, çocuklar da karın keyfini çıkarıyor.
Güzeldağ Kayak Merkezi’ni 1 Ocak’tan bu yana yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti. Yarıyıl tatilinin devam etmesiyle birlikte merkezdeki yoğunluğun önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor. Ziyaretçilerin güvenli şekilde hizmet alabilmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, "1 Ocak itibarıyla tesisimizi halkımızın hizmetine açtık. Tesisimizi hizmete açmadan önce bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik. İki adet pistimiz mevcuttur. Bunlardan biri 1.400 metre uzunluğunda, diğeri ise 1.600 metre uzunluğundadır. Kar yağışının ardından pistlerimizi hazır hale getirmek için tüm çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda tesisimiz halkımızın hizmetine sunulmuş durumdadır. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi var. Bu zamana kadar yaklaşık 15 bin civarında kayak sporunu seven gencimiz, vatandaşımız aileleriyle birlikte buraya gelerek hem kayak sporunu yapıyor hem piknik yapıyor hem de çok güzel vakit geçiriyorlar" dedi.
Tatili fırsata çevirerek çocukları ile birlikte kayak merkezine geldiğini söyleyen Burhan Bilgin, "Burası gerçekten çok güzel. Kesinlikle gelinmesi gereken bir yer. Hava da bugün çok güzel. Çocuklar için tatilde büyük bir fırsat, onları getirip kaydırabilirsiniz. Ortam çok güzel, herkese tavsiye ederim. Şu an kayak merkezindeyiz, oldukça kalabalık ve ortam gayet güzel" ifadelerini kullandı.
Kayak merkezine gelen ziyaretçilerden 4’üncü sınıf öğrencisi Fatma Miray Doğan da, kuzenleri ile birlikte kayarak tatilin keyfini çıkardıklarını söyleyerek, "Buraya ailem ve kuzenlerimle birlikte geldim. Okullar tatil olduğu için burada olmak beni heyecanlandırdı. Burası gerçekten çok güzel, herkese tavsiye ederim. Bugün kuzenlerimle birlikte kayak yaptım, çok keyifliydi. Ayrıca burada şehir dışından gelen misafirler de var. Ortam çok güzel, tekrar tavsiye ederim" şeklinde konuştu.
Ailesi ile kayak merkezine geldiğini söyleyen çocuklardan Melike Bilgin ise "Üçüncü sınıfa gidiyorum. Geçen yıl da buraya gelmiştik. Şu an Güzeldağ Kayak Merkezi’ndeyiz ve burası çok güzel. Babam ve abimle birlikte geldim, burada kayak yapıyoruz. Çok eğleniyorum. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim" diye konuştu.
Düşe kalka kaydıklarını söyleyen Esma Nur Doğan, "Buraya gelince çok eğlendim. Burada çok eğlenceli şeyler yapıyoruz, kayıyoruz. Daha önce bir kez gelecektik ama gelememiştik. Şimdi geldiğimiz için çok heyecanlıyım. Herkes burada oynayabiliyor, ortam çok ama çok eğlenceli. Kızaklarla kaydık, düştük, kalktık ama hiç üşüdüğümüzü bile fark etmedik. O kadar keyifliydi. Sizin de gelmenizi tavsiye ederim" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ