Gürz-5 Operasyonu: Van da Dahil 12 İlde 102 Füze Ele Geçirildi

Operasyon "Gürz 5" fırtınası: 12 Vilayette füzeler dahil cephanelik çökertildi.

Van Haberleri 9.08.2024 12:10:00 0
Gürz-5 Operasyonu: Van da Dahil 12 İlde 102 Füze Ele Geçirildi
Tarih: 09.08.2024 12:13

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLADI: 12 İLDE DEV OPERASYON

Türkiye genelinde teröre darbe üstüne darbe vurulurken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Yerlikaya, 12 ilde gerçekleştirilen "Gürz 5" adlı geniş çaplı operasyonlarla ilgili bilgi paylaştı. Bu operasyonlarda, özellikle Van başta olmak üzere, 12 ilde PKK'ye ağır darbeler indirildi.

YOK EDİLEN SIĞINAKLAR VE ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMAT

Yapılan açıklamaya göre, Şırnak, Hakkâri, Kars, Siirt, Van, Diyarbakır, Erzincan, Tokat, Hatay, Tunceli ve birkaç diğer ilde düzenlenen özel harekatın olduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya, bölgelerdeki 76 mağaranın, sığınak ve barınma alanının imha edildiğinin altını çizdi. Bununla birlikte, terör örgütüne büyük darbe vuran ele geçirilen mühimmat listesi de paylaşıldı.

OPERASYONUN DETAYLARI VE ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR

Operasyonların yapıldığı Şırnak, Beytüşşebap, Tuşimiya, Cudi, Pervari, Hani, Şemdinli, Yüksekova, Kağızman, Başkale, Gürpınar, Kemah, Bitlis merkez, Şenyayla, Reşadiye, Belen ve Pülümür gibi çeşitli kırsal bölgelerde birçok malzeme ele geçirildi. İçişleri Bakanı tarafından kamuoyunun bilgisine sunulan malzeme listesinde 102 adet füze, çok sayıda piyade tüfeği, makineli uçaksavar topu mühimmatı, roketatarlar ve mühimmatları, el bombaları, havan bombası mühimmatları, piyade tüfeği parçaları, gece görüş gözlükleri, anti tank mayınları gibi pek çok mühimmat yer aldı. Ayrıca, yaşam malzemeleri ve örgütsel dokümanlar da bulundu.

VAN'DA ELE GEÇİRİLEN FÜZELER TERÖR ÖRGÜTÜNE AĞIR DARBE VURDU

Özellikle Van'da ele geçirilen füzeler, terör örgütüne ağır bir darbe olarak öne çıkıyor. Bölge halkının huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik yapılan bu tür operasyonlarla devletin güvenlik güçlerinin kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğü mesajı veriliyor. Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğü ve bu tür operasyonlarla terör örgütlerinin lojistik imkanlarının daraltıldığı belirtiliyor.


Anahtar Kelimeler: - Operasyonu: Dahil Geçirildi