Güney Kore Belediyeler Birliği Malatya’da konteyner kent kuruyor

Güney Kore Belediyeler Birliği Malatya’da konteyner kent kuruyor

Genel 25.05.2023 16:44:29 0
Güney Kore Belediyeler Birliği Malatya’da konteyner kent kuruyor
Tarih: 25.05.2023 16:44 Güncelleme: 25.05.2023 16:44
Güney Kore Belediyeler Birliği tarafından deprem bölgesi Malatya’da 200 adetten oluşacak konteyner mahalle kurulacak.
Güney Kore Belediyeler Birliği Türkiye Temsilcisi ve Türk-Kore Kültür İletişim Derneği Başkanı Yong Durk Park ile Güney Koreli iş insanları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyareti esnasında Başkan Gürkan ile istişarelerde bulunan Park, Malatya’ya 200 adet konteynerden oluşan bir mahalle kuracaklarını söyledi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Malatya’ya ya Güney Kore Belediyeler Birliği ile Güney Koreli iş insanları tarafından depremin yaralarını sarmak amacıyla ‘Güney Kore Konteyner Kenti’ kurulacağını ifade eden Başkan Gürkan, Türk- Güney Kore kardeşliğinin eskilere dayandığını ve bu dostluğu ilelebet devam edeceğini vurguladı.
Öte yandan kurulacak olan konteyner mahallede Güney Kore’nin kültürel, sosyal dokusunu yansıtacak bir kültür merkezi de yapılacak.
“Kan kardeşlerimizin zor günlerinde yanında bulunmak istiyoruz”
Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında hayatın normale dönmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Güney Kore Belediyeler Birliği Türkiye Temsilcisi Yong Durk Park, Türkiye’de bulunan Koreliler Derneği adına deprem bölgesine 360 tane konteyner kurduklarını belirterek, ikinci etap olarak ise Malatya’ya 200 adet konteynerden oluşan bir mahalle kuracaklarını söyledi. İçerisinde kültür merkezinin de olacağı konteyner kentin depremzedelerin normal yaşama dönmesine yardımcı olacağını belirten Park, “Kan kardeşlerimizin zor günlerinde yanında bulunmak istiyoruz. Bizleri sıcak karşıladığı için de Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz. Malatyalı vatandaşlara da geçmiş olsun. Herkesin mutlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
“Güney Kore ile eskiye dayanan bir dostluğumuz var”
Güney Kore ile eskiye dayanan bir dostlun olduğunu belirten Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da “Güney Koreli kardeşlerimizin böyle bir felakette bizim yanımızda olmaları ve her konuda bize destek vermelerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Güney Kore Belediyeler Birliğinin Türkiye Temsilcisi olarak Malatya’ya gelip, Malatya’daki depremin yaralarının sarılması noktasında, ‘biz neler yapabiliriz?’ anlayışı içerisinde görev talep etmeleri, bizi son derece memnun etmiştir. Bu anlamda tekraren teşekkür ediyoruz” dedi.
‘Güney Kore Konteyner Mahallesi’nin kurulması ile kültürel, sosyal kültürlerin de burada yaşatılacağını belirten Gürkan, “Türkiye- Güney Kore kardeşliği ilelebet devam edecektir. Malatya’nın depremden gördüğü zararların giderilmesi noktasında ve bu felaketin yaralarının sarılması noktasında ve vatandaşlarımızın barınması noktasında yapacakları ‘Güney Kore Konteyner Mahallesi’ noktasında kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ