Gültak: "Kentsel dönüşüm tek çözüm"

Gültak: "Kentsel dönüşüm tek çözüm"

Genel 10.02.2023 22:03:08 0
Gültak:
Tarih: 10.02.2023 22:03 Güncelleme: 10.02.2023 22:03
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısında söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi, tek çarenin kentsel dönüşüm projelerine hız vermek olduğunu belirtti. Gültak, “Deprem bizim gerçeğimiz ise kaçak ve ruhsatsız yapıları ortadan kaldırıp kentlerimizi yeniden kurmalıyız” dedi.
Türkiye’nin, dünyada örneğine az rastlanan bir afetle karşı karşıya kaldığının altını çizen Gültak, “Önce 7.7, ardından da 7.6 şiddetindeki depremler 10 ilimizi yıktı, binlerce canımızı kaybettik. Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyeti yürüten personelimizi motive etmek ve deprem mağduru vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak için Hatay ve Gaziantep’i ziyaret ettim. Tabi çok büyük ve ağır bir afet; bu nedenle insanlarımız sıkıntılar yaşıyor” diye konuştu.

“Deprem bizim gerçeğimiz ise kentlerimizi buna göre kurmalıyız”
Akdeniz’de göreve geldiği ilk günden bu yana üzerinde en çok durduğu konuların başında kentsel dönüşüm projeleri, imar ve kaçak yapı sorunu olduğunu kaydeden Başkan Gültak, yaptığı konuşmada, “Deprem bir gerçek. Olmasın diye sadece dua edemeyiz. Maalesef depremler olacaktır. Yarın mı, 10 yıl sonra mı, 100 yıl sonra mı olacak, tabi bilemiyoruz. Birçok profesör de konuyla ilgili açıklamalarda bulunuyor. Eğer, deprem bizim bir gerçeğimiz ise bizler de seçilmiş belediye başkanları olarak sınırlarımız içinde deprem gerçeğine göre kentlerimizi kurmalıyız. Görevdeki 5 yıldan sorumluyuz; kaçak yapıya izin veriyor muyuz? Kaçak yapıları mühürlüyor muyuz? Encümen’den cezalarını kesip savcılığa suç duyurusunda bulunuyor muyuz?” sorularını yöneltti.

"Kentsel dönüşümden başka çaremiz yok"
Sözlerini; “Kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ve çok acı bir olayla gördük” şeklinde sürdüren Gültak, şöyle devam etti; "Şu anda ilgili kurumlarla yapılan protokoller sonucu Çay Mahallesi’nde biten yapıların anahtarlarını hak sahiplerine teslim edeceğiz. Barış Mahallesi’nde de bitirmek üzere olduğumuz kotlar var. Şurada 1 yılımız var. Umarım belediye başkanlarımızın ve bundan sonra seçilecek belediye başkanlarımızın da Mersin’de ilk planlayacağı işlerden bir tanesi bu olacaktır. Yani kaçak yapı stokunu nasıl tüketeceğiz? Seçilecek arkadaşlarımız, öncelikle bunun planlamasını halkın önüne mutlaka koymalıdır. Sadece kâğıt üzerinde kentsel dönüşümden yana olduğunu belirtmek yetmiyor. Nitekim kentsel dönüşüm, sadece Mersin’in değil tüm Türkiye’nin çözüm bekleyen en büyük sorunlarından bir tanesidir. Eğer yine ağlamak, üzülmek istemiyorsak, elimizdeki bu stokları bir şekilde revize etmemiz gerekiyor. Bunun başka da bir çaresi yok. Bir kez daha deprem felaketinde yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı insanlarımıza acil şifalar diliyorum."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ