Gülmek için geldiler, unutmamak için ayrıldılar

Gülmek için geldiler, unutmamak için ayrıldılar

Kültür Sanat 8.06.2024 11:04:59 0
Gülmek için geldiler, unutmamak için ayrıldılar
Tarih: 08.06.2024 11:04 Güncelleme: 08.06.2024 11:04
Elazığ’da sahnelenen komedi oyununda, öğrencilerden oluşan tiyatro topluluğu final bölümünde, kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Münevver Karabulut, Emine Bulut ve Özgecan Aslan’ın anıldığı oyunda öğrencilerin performansı büyük alkış aldı.
Elazığ’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği ile Güler Misin Ağlar Mısın Tiyatro Topluluğu işbirliğiyle tiyatro gösterisi ile sahnelendi. Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve tiyatro topluluğu başkanı Mehmet Akif Kıraç öncülüğünde fakülte öğrencilerinden oluşan tiyatro topluluğu, 4 perdelik komedi oyunuyla Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde sahne aldı. Kadına yönelik şiddet konusuna dikkat çekilen ve zaman zaman duygusal anların da yaşandığı son oyunda, öğrencilerin performansı izleyicilerden büyük alkış aldı. Büyük beğeni toplayan oyunda, cinayete kurban giden Münevver Karabulut, Emine Bulut ve Özgecan Aslan’ın isimleri de anıldı.

’’Bu sahnede gösterdiğimiz şeyleri gerçekte yaşayan kadınlar var’’
Oyun sonrası açıklamalara bulunan tiyatro topluluğu başkanı Mehmet Akif Kıraç, ’’İlk sahnemiz Atatürk Kültür Merkezinde yaklaşık 800 izleyiciyle Elazığ’ın Çayda Çıra efsanesini ele aldık. Çok güzel tepkiler aldık. Devamında haftalık komediye yönelik skeçlerimiz oldu. Ancak sosyal farkındalık çalışması olarak özellikle gündemde olan, canımızı yakan ve hassas noktamız olan kadına şiddet konusunu ele aldık. Yoğun bir katılım sağladılar. En azından sesimizi daha fazla kitlelere duyurabileceğimiz bir ortam oluşturuldu. Her zaman gündemi takip eden mükemmel bir tiyatro yapısı var. Son, 4’üncü olan oyunumuzda gerçekten ağlayan, üzülen insanlar vardı. Kimsenin ağlamasına istemeyiz ama bu sahnede gösterdiğimiz şeyleri gerçekte yaşayan kadınlar var. Bunu empati yapmalarını istiyoruz. Bu arada 30 Haziran’da da daha büyük bir sahnede daha bir kitle ve katılımla kadına şiddetle ilgili özellikle tek bir oyun oynayacağız. Tüm Elazığ’ı bekliyoruz” dedi.
Hayata geçirdikleri projeler ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Derneği kurucu başkanı Gülnar Karagöl, ’’Bugün Güler Misin Ağlar Mısın ekibiyle beraber bir işbirliği içerisinde bir proje içerisindeydik. Güzel bir tiyatro sergiledik. 30 Haziranda daha büyük bir tiyatro sergileyeceğiz. Burada satılan biletler, öğrencilere burs olarak dönüyor. Böyle farkındalık çalışmaları yapmak hem de dünyanın her yerinde maalesef şiddet gören kadınlarımız var” şeklinde konuştu.
Tiyatro Topluluğu oyuncularından Kevser Kişi ise ’’Her geçen gün kadına şiddet olayları çok fazla artıyor. Bugün buna bir ses getirmek adına bir skeç yazdım ve umarım ses olabilmişizdir. Bu olayların güç geçtikçe artmasını istemiyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ