Gülen'in Gömüleceği Yer Belli Oldu: FETÖ Elebaşısı Ormanlık Alana Gömülecek

FETÖ elebaşı Fathullah Gülen'in cenazesi için tartışma;: organizasyon planları ve güvenlik kaygıları.

Asayiş 21.10.2024 20:45:00 0
Gülen
Tarih: 21.10.2024 20:49

CENAZE YERİ VE TARİHİ BELİRLENDİ

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in cenazesinin ne zaman ve nerede defnedileceği konusundaki belirsizlik sona erdi. Örgüte yakın kişilerin yaptığı açıklamalara göre cenazenin çarşamba günü, Pennsylvania'daki örgüt kampının arkasındaki ormanlık alana gömüleceği ifade edildi.

TERÖR ELEBAŞININ VEFATI VE SONRASI

ABD'de yaşamını yitiren Fethullah Gülen'in ölümü, örgüt üst yönetiminde paniğe neden oldu. Gülen'in cenazesinin saklanıp saklanmayacağı konusunda örgüt içi büyük tartışmalar yaşandı. Gülen'in yanındakiler, ölüm haberinin saklanamayacağına hükmederek bilginin duyurulmasına karar verildi.

KİMLER KATILACAK, NEREDEN SORUMLU OLACAK?

Fethullah Gülen'in ölümünün ardından, cenaze töreni detayları tartışma konusu olmaya devam ediyor. Örgüt liderinin nereye gömüleceği, cenaze namazını kimin kılacağı ve törene kimlerin katılacağı soruları gündemdeki yerini koruyor.

DEFİN YERİ KARARI NETLEŞTİ

Alınan son bilgilere göre, terör elebaşı Gülen'in cenaze töreninin planlandığı çarşamba günü gerçekleştirileceği ortaya çıktı. 1999 yılından beri ikamet ettiği Saylorsburg'deki Kestane Kampı'na yakın bir ormanlık alana defnedileceği bildirildi. Mezarın güvenliği konusunda örgüt içinde farklı görüşler mevcut, bazıları için güvenlik endişeleri hala devam ediyor.

CENAZE TÖRENİ SIR PERDESİ ALTINDA

Örgüt içindeki farklı grupların Türkyolu tarafından cenazenin kaçırılma ihtimalinden duyduğu endişe dolayısıyla gizli bir cenaze töreni düzenlenmesi planlanıyor. Katılımın sınırlı tutulması ve mezar yerinin gizli kalması öngörülüyor. Ayrıca, örgüt için Gülen'in imajını yükselterek Said Nursi'ye benzer bir hava estirmeye çalışıldığı iddia ediliyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem