Güder’den kentsel dönüşüm vurgusu

Güder’den kentsel dönüşüm vurgusu

Politika 11.01.2024 14:42:32 0
Güder’den kentsel dönüşüm vurgusu
Tarih: 11.01.2024 14:42 Güncelleme: 11.01.2024 14:42
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 2019’dan 2024’e kadar görev yaptığı süre içerisinde aralarında birçok ilke imza attığı projeyle Battalgazi’nin geleceğini sağlam temeller üzerine inşa etme hedefini gerçeğe dönüştürüyor. Güder, yaşanan ekonomik kriz, pandemi dönemi, Elazığ depremi ve asrın felaketine rağmen onlarca dev projeyi Battalgazi’yle buluşturdu.
Tarihi MÖ 5000’lere kadar uzanan, Hitit, Asur, Urartu, Pers, Roma, Selçuklu, Osmanlı gibi uygarlık ve devletlerin önemli yerleşim yerlerinden biri olan Battalgazi, bu zengin tarihinde ilk defa Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in hayata geçirdiği projeyle sahille buluştu. 150 bin metrekarelik alana kurulu olan ve yeşil alanlarıyla öne çıkan Park, Peyzaj ve Süs Bitkileri sektörünün en prestijli ödülü olan 4. Plant Ödülleri’nde Park Alanları Uygulamaları kategorisinde ödüle layık görüldü. Bölgenin kalkınmasını hedefleyen Başkan Güder, atıl durumda bulunan Derme Deresi Islahı ve Park Projesi ile bölgede bir ilke imza attı. Selçuklu Mahallesi’nden Eskimalatya’ya kadar uzanan 10 kilometrelik Derme Deresi yapılan çalışmalarla hayata döndürülüyor. Projenin ilk etabı kapsamında, dere yatağı temizlendi, taş duvarlar inşa edildi ve yürüyüş yolları yapıldı. 92 milyonluk dev projeyle ilçeye nefes olabilecek 80 bin metrekarelik alan kazandırılıyor. Tarihi bölgelerin korunmasına önem veren Başkan Güder’in Eskimalatya Meydan Projesi ise Malatya’nın tarihi, doğal ve kültürel dokusunu koruyarak binlerce yıllık geçmişe dayanan bölgeyi yeni bir kimliğe kavuşturuyor. 19 bin metrekarelik alanı kapsayan projede 72 araçlık açık otopark, dükkanlar, kitap kafe, sosyal tesis ve meydan düzenlemesi yer alıyor; tarihi ve kültürel zenginlik ön plana çıkıyor. Doğanın ve yeşilin buluştuğu Çınar Park Projesi’ni 10 kat büyüterek kentin en büyük yeşil alanını ilçeye kazandırmayı amaçlayan Başkan Güder, Orduzu-Çarşıbaşı Park Projesi ile Orduzu Göleti ve Çınar Park’ı birleştiriyor; bölge halkının nefes alabileceği yer sayısına bir yenisini daha ekliyor.
Kentsel dönüşümü zorunluluk olarak görüyor
2020 Elazığ depreminin ardından kentsel dönüşüm konusundaki çalışmalarına hız veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişim ve gayretleriyle Şehit Fevzi Mahallesi’ne yapılan kentsel dönüşüm projesi ile yapılan 679 konut ile hak sahipleri evlerine kavuşmuştu. Kentsel dönüşümü zorunluluk olarak gördüğünü ifade eden Başkan Güder, ihtiyaç duyulan her mahallede dönüşüm yapacaklarını açıklayarak çalışmalarına yenilerini ekledi ve İnderesi’nde 200, Şehit Fevzi Mahallesi’nde 200 konut olmak üzere 400 sosyal konutun temelini attı kentsel dönüşüm konusunda öncü olacaklarını vurguladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Filede Elazığ Belediyespor fırtınası esiyor


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor 3’te 3 yaptı


Van Spor

24 Erzincanspor’dan Olağanüstü Genel Kurul kararı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücüspor deplasmanda 8 gol yedi


Van Spor

Elazığspor yönetimi biletleri ücretsiz yaptı


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0


Van Spor

Iğdır FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 4 - Adana Demirspor: 1


Van Spor

Oltu 25 Mart Belediye Spor’dan farklı galibiyet: 6-1


Van Spor

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ