GSİM spor kampüslerine meyve ağacı dikti

GSİM spor kampüslerine meyve ağacı dikti

Genel 12.11.2025 11:48:09 0
GSİM spor kampüslerine meyve ağacı dikti
Tarih: 12.11.2025 11:48 Güncelleme: 12.11.2025 11:48
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Çevre dostu’ bir proje kapsamında, Palandöken Spor Kampüsü, Yakutiye Spor Kampüsü, Curling Salonu ve Yakutiye Spor Salonu çevresine 450 adet meyve fidanı dikildi.
Erzurum GSMİ Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından merkez ilçelerdeki spor kampüslerinin bahçelerine dikilen ayva, vişne, kiraz, şeftali, badem, kayısı ve ceviz fidanları sayesinde spor kampüsleri güzelleşecek hem meyve ve çiçek kokacak.

Çakmur genç ofisi ekibiyle fidan dikti
11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, "11-11-2025 tarihinde Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsünde ETÜ Genç Ofisi ile birlikte fidanları toprakla buluşturduklarını belirterek, çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğini vurguladı.
Ayrıca spor hizmetleri müdürlüğünün spor salonları ve buz salonlarının bahçelerine meyve ağacı diktiğine işaret eden Çakmur, "Spor tesislerimiz sadece antrenman yapılan alanlar değil, aynı zamanda çocuklarımızın doğayla iç içe olabileceği yaşam alanlarıdır. Bugün diktiğimiz her fidan, geleceğe bırakacağımız yeşil bir mirastır. Bu çalışmanın, hem sporcularımızın hem de Erzurum halkının çevreye duyarlılığını artıracağına inanıyorum" diye konuştu.

Dönmez: Sporu doğa ile bütünleştireceğiz
Erzurum GSİM Spor Hizmetleri Müdürü Erdoğan Dönmez ise, projenin sporun doğayla bütünleşmesi açısından anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Her meyve ağacı, gelecekte tesislerimize gelen çocuklarımızın gölgesinde dinleneceği, meyvesini toplayacağı bir dost olacak. Bu çalışmayla hem çevremizi güzelleştiriyor hem de sporu tabiatla bütünleştiriyoruz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."
Gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği, sporcuların ve gençlerin, antrenörlerin ve tesislerin çalışanlarının katılımıyla coşkulu bir atmosferde tamamlandı. İl Müdürlüğü, önümüzdeki dönemde benzer doğa dostu projelerle çevre bilincini güçlendirmeyi hedefliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ