GSİM spor kampüslerine meyve ağacı dikti

GSİM spor kampüslerine meyve ağacı dikti

Genel 12.11.2025 11:48:09 0
GSİM spor kampüslerine meyve ağacı dikti
Tarih: 12.11.2025 11:48 Güncelleme: 12.11.2025 11:48
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Çevre dostu’ bir proje kapsamında, Palandöken Spor Kampüsü, Yakutiye Spor Kampüsü, Curling Salonu ve Yakutiye Spor Salonu çevresine 450 adet meyve fidanı dikildi.
Erzurum GSMİ Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından merkez ilçelerdeki spor kampüslerinin bahçelerine dikilen ayva, vişne, kiraz, şeftali, badem, kayısı ve ceviz fidanları sayesinde spor kampüsleri güzelleşecek hem meyve ve çiçek kokacak.

Çakmur genç ofisi ekibiyle fidan dikti
11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, "11-11-2025 tarihinde Erzurum Teknik Üniversitesi kampüsünde ETÜ Genç Ofisi ile birlikte fidanları toprakla buluşturduklarını belirterek, çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğini vurguladı.
Ayrıca spor hizmetleri müdürlüğünün spor salonları ve buz salonlarının bahçelerine meyve ağacı diktiğine işaret eden Çakmur, "Spor tesislerimiz sadece antrenman yapılan alanlar değil, aynı zamanda çocuklarımızın doğayla iç içe olabileceği yaşam alanlarıdır. Bugün diktiğimiz her fidan, geleceğe bırakacağımız yeşil bir mirastır. Bu çalışmanın, hem sporcularımızın hem de Erzurum halkının çevreye duyarlılığını artıracağına inanıyorum" diye konuştu.

Dönmez: Sporu doğa ile bütünleştireceğiz
Erzurum GSİM Spor Hizmetleri Müdürü Erdoğan Dönmez ise, projenin sporun doğayla bütünleşmesi açısından anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Her meyve ağacı, gelecekte tesislerimize gelen çocuklarımızın gölgesinde dinleneceği, meyvesini toplayacağı bir dost olacak. Bu çalışmayla hem çevremizi güzelleştiriyor hem de sporu tabiatla bütünleştiriyoruz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."
Gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliği, sporcuların ve gençlerin, antrenörlerin ve tesislerin çalışanlarının katılımıyla coşkulu bir atmosferde tamamlandı. İl Müdürlüğü, önümüzdeki dönemde benzer doğa dostu projelerle çevre bilincini güçlendirmeyi hedefliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ