Göz uzmanlarından ‘Keratokonus’ uyarısı

Göz uzmanlarından ‘Keratokonus’ uyarısı

Van Haberleri 11.01.2023 10:31:00 0
Göz uzmanlarından ‘Keratokonus’ uyarısı
Tarih: 11.01.2023 10:31 Güncelleme: 11.01.2023 11:09

Van’da Urartu Göz uzmanları, ‘keratokonus’ rahatsızlığının ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek, crosslink cerrahisi ile hastalığın tedavi edilebildiğini söyledi.
Keratokonus rahatsızlığının bölgede sıkça görüldüğünü belirten Urartu Göz Başhekimi Operatör Dr. Baran Bari İlhan, bu konuda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Van’ın güneşi çok alan bir il olduğuna dikkat çeken İlhan, “Özellikle bahar ayları güneşin, polenlerin arttığı bir dönemdir. Bu anlamda polenlere bağlı olarak bahar nezlesine alerjisi olan insanlarda göz kaşıması oldukça fazla olur. Ergenlik çağından başlayıp yaş arttıkça ilerleyen ve genellikle belirti vermeyen ‘keratokonus’ dediğimiz bir hastalık mevcuttur. Keratokonus, ileri düzeye gelmeyenciye kadar çok fazla hissedilmiyor. Özellikle çok güneş alan bölgelerde ve gözünü kaşıyanlarda daha çok oluyor. Bu anlamda bölgemizde oldukça yaygındır. Bunlar ancak muayenelerle tespit ettiğimiz şeylerdir” dedi.
Keratokonus hastalığında crosslink dışında ikinci bir tedavi olanağının olmadığını vurgulayan İlhan, “Şu an dünyada ikinci bir alternatif tedavi çıkmış değil. Kliniğimizde crosslink denilen bir cerrahiyle göze B vitamini damlatıp, bunu bir ışıkla sertleştirerek korneada stabilizasyonu arttıracak bir işlem yapıyoruz. Adeta bir duvara ekstradan harç katmak gibi bir işlem yapıyoruz. Buna çapraz bağlama veya crosslink tedavisi deniliyor. Türkiye’de sadece 12 merkezde uygulanan yöntemi Urartu Göz olarak Van ve bölgenin hizmetine sunduk. Bununla beraber PRK + crosslink dediğimiz iki ameliyatı kombine yaparak, ameliyattan sonra hastanın gözlük ya da lens takmasına gerek kalmayabileceği yöntemler de yapıyoruz. Burada önemli olan, hastanın bu işlemleri yapılabilecek göz yapısına uygun olmasıdır. Keratokonus, kornea nakline (göz nakli) kadar gidebilen ve sonuçları olumsuz olabilen bir durumdur. Bunu engellemenin yolu, rutin göz doktoru muayenelerine gitmekle mümkündür. Keratokunus başlangıcı veya şüphesi gibi durumu olan insanlara, doktora gidiş sıklığını arttırmalarını ve öncelikle kroslink cerrahisi olmalarını tavsiye etmekteyiz" şeklinde konuştu.
Urartu Göz’de yaklaşık 10 yıldır crosslink işleminin uygulandığını da dile getiren İlhan, keratokonusla ilgili yapılabilecek tüm işlemleri Urartu Göz olarak hastaların hizmetine sunduklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

Bahis soruşturmasından Malatya’dan 4 futbolcu PFDK’lık


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ