Görme engelli hafızın Kur’an sevdası

Görme engelli hafızın Kur’an sevdası

Genel 11.04.2023 10:12:27 0
Görme engelli hafızın Kur’an sevdası
Tarih: 11.04.2023 10:12 Güncelleme: 11.04.2023 10:12
BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki doğuştan görme engelli hafız Şükrü Canpolat’ın mukabele sevdası görenleri duygulandırıyor.
Peygamber Efendimizin Cebrail Aleyhisselam ile Ramazan ayında karşılıklı Kur’an-ı Kerim okuması olarak bilinen mukabele, bütün camilerde yapılarak bu sünnet devam ettiriliyor. Tatvan ilçesindeki Fazilet Cami’nde ise mukabeleleri görme engelli 23 yaşındaki hafız Şükrü Canpolat okuyor, mukabeleye gelenler ise takip ederek iştirak ediyorlar.
Hafızlığı çocukluğuna dayanan görme engelli hafız Şükrü Canpolat, Kur’an okumanın ve mukabelenin kendisi için vazgeçilmez olduğunu ifade etti. İnsanların ilgi ve alakalarının yoğun olduğunu söyleyen Şükrü Canpolat, “Hafızlığa 2010’un ortalarına doğru başladım ve 2011’in sonlarına doğru hafızlığımı tamamladım. 2013 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Doğu Anadolu Bölge şampiyonluğunu kazandım. 2019’da TRT’deki Kur’an yarışmasında 2’nci oldum. Hafızlık bittikten sonra mukabeleye başlamıştım. Yaklaşık 10 seneyi aşkındır Ramazan ayında mukabele okuyorum. Mukabele geleneği Peygamber Efendimizden bu zamana kadar devam eden ve devam ettirilen bir gelenek bir usuldür. Biz de bu geleneği devam ettirmeye çalışıyoruz. İnsanların tepkileri olumlu ve bir hayli yoğun ilgi oluyor mukabelelere” dedi.
Sesinden huzur bulduklarını ifade eden Fazilet Camii İmamı Hasan Ercik ise “Şükrü kardeşimiz her sene Ramazan ayında bizleri kırmayıp mukabelelere geliyor. Kendi sesinden, kendi kıraatından diğer hafız kardeşlerimiz ve cemaatimiz dinledikçe gerçekten huzur duyuyor ve kendisini de seviyorlar ve bu şekilde istifade ediyorlar. Bu şekilde görmeyip de hafız kalemlik olarak Kur’an’ın hepsini ezberlemesi ve hatasız okuması, tecvit kurallarını yerine getirerek bu şekilde hatasız okuması bizleri gururlandırıyor. Kendisini tebrik ediyoruz. Allah razı olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.
Kur’an-ı Kerim’i hatasız bir şekilde ezberlemiş olmasını hayretlikle dinlediğini söyleyen Necati Şiringül, “Şükrü’nün bu asırda insanların bırak camide namaz kılmayı, caminin etrafından dahi geçmeyi istemedikleri bir dönemde görme engelli olmasına rağmen daha üstün bir vazife yerine getirerek Kur’an-ı Kerim’i hatasız bir şekilde ezberlemiş olması çok önemlidir” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ