Görevden Alınma Sırası İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Cevdet Aldındağ’da mı?

Fotoğraf karesinde yer alan 3 belediye başkanı Ekim, Şubat ve Mart aylarında görevlerinden uzaklaştırıldı. Sırada İpekyolu Belediyesi’in DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ mı var?

Van Haberleri 24.04.2025 04:22:00 0
Görevden Alınma Sırası İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Cevdet Aldındağ’da mı?
Tarih: 24.04.2025 04:29 Güncelleme: 24.04.2025 04:48

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı ve DEM Parti Belediye Meclis Üyesi Canan Uzunay, Ekrem İmamoğlu’nu Ahmet Özer ve Abdullah Zeydan ile birlikte ziyaret etmişti.

FOTOĞRAF KARESİNDEKİ 3 BAŞKAN GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Ziyaretin anısına çekilen ve sosyal medyada paylaşılan ve açık kaynaklarda yer alan fotoğrafta Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer 31 Ekim 2024 tarihinde, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan 15 Şubat 2025 tarihinde ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da 23 Mart 2025 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı. 

SIRA İPEKYOLU BELEDİYESİ’NDE Mİ?

Fotoğrafta yer alanlardan görevde kalan tek isim ise İpekyolu Belediyesi adına ziyarete giden Canan Uzunay oldu. 

İpekyolu Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Cevdet Altındağ Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2023/59 Esas Nolu dosyada “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” iddiası ile yargılandığı davanın duruşması 27 Mayıs’ta görülecek.

Daha önce avukatlarının ek süre istemesi üzerine 27 Mayıs 2025 tarihine ertelenen davada, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu duruşmada karar vermesi bekleniyor. 

Mahkemenin, gözünü kırpmadan çalışan işçilerin emeği ile oynayan, bir gecede SMS mesajı ile işçi kıyımı yapan, emek düşmanı Cevdet Altındağ aleyhinde hüküm vermesi halinde, İpekyolu Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılması bekleniyor. 

AHMET ÖZER; PKK TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAKTAN GİTTİ

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer 31 Ekim 2024 tarihinde görevinden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2024/162302 sayılı soruşturma kapsamında “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan mahkemece tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı şüpheli Ahmet ÖZER, Anayasa'nın 127'inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'inci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunun 45 ve 46'ıncı maddeleri uyarınca İstanbul Vali Yardımcısı Can AKSOY İstanbul Valiliğince Esenyurt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir." denildi.

ABDULLAH ZEYDAN; PKK TERÖR ÖRGÜTÜNE BİLEREK VE İSTEYEREK YARDIM ETMEKTEN GİTTİ

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan 15 Şubat 2025 tarihinde görevden uzaklaştırıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 
“Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin 223/77 esas sayılı dosyası kapsamında 11/02/2025 tarihinde görülen duruşmasında “Silahtı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası alması nedeniyle;
Abdullah Zeydan Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45 ve 46’ncı maddeleri uyarınca Van Valisi Ozan Balcı Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.

EKREM İMAMOĞLU; İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAK, SUÇ İŞLEMEK İÇİN ÖRGÜT KURMAKTAN GİTTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu  23 Mart 2025 tarihinde görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "rüşvet almak", "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğinin kararına istinaden tutuklandığı anımsatılarak, “Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ