Görenlerin hayran kaldığı köy yağışlarla eski güzelliğine kavuştu

Görenlerin hayran kaldığı köy yağışlarla eski güzelliğine kavuştu

Genel 31.05.2024 10:27:05 0
Görenlerin hayran kaldığı köy yağışlarla eski güzelliğine kavuştu
Tarih: 31.05.2024 10:27
Elazığ’da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan ve son yıllarda kuraklıkla boğuşan Aşağı İçme köyü, yağışların ardından eski güzelliğine kavuştu.
Keban Baraj Gölü havzasında Murat Nehri’ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyü, konumu, manzarası ve güzelliği ile tatil bölgelerini aratmıyor. Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen köy, yıllardır kuraklıkla boğuşuyordu. Bu yıl bahar aylarında etkili olan yağışların ardından barajın da debisi yükseldi. En son 5 yıl önce dalgalar köye vururken, bu sene de debi aynı seviyeye geldi. Debinin son 5 yıldır ilk defa bu kadar yükseldiğini ve bu yükselişin 15 Haziran’a kadar süreceğini dile getiren köy sakinleri, güzelliğiyle köyün tatil beldelerini aratmadığını dile getirdi.
Köyün etrafının eskiden arazi olduğunu belirten köy sakinlerinden Selahattin Mutlu, “Barajın gelmesiyle birlikte burası bir tatil köyüne dönüştü. 2019 yılından sonra su seviyesi ilk defa bu kadar yükseldi. Suların tekrardan yükselmesiyle birlikte köyümüz tekrardan güzel bir tatil köyü olmuştur. Manzarası, yeşilliği ve suyu ile meşhurdur. Buraya gelenler hem suyun tadını çıkartıyor hem de balıklarını yiyorlar. Bu sene bol yağışları barajları doldurdu. Geçen yıl su seviyesi daha aşağıdaydı fakat bu sene daha yukarıda. Haziran ayının 15’ine kadar da su seviyesi yükselebilir. Su ilk defa bu kadar yüksek oluyor. 2019 yılında da yüksekti fakat bu yıl daha yüksek bir seviyede. Dışarıdan gelenler burayı bir sahil köyü olarak görüyorlar. Aynı zamanda burada tekne turları yapıyoruz. Köyümüz tatil beldelerini aratmıyor. Türkiye’nin batısında dahil böyle bir köy bulamazsınız. Baraj suyu çekilmezse eğer köyümüz daha da güzel olacaktır” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem