Gökhan Zan, depremle ilgili yaptığı açıklamalarındaki tutarsızlıklarıyla gündemde

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen ve büyük yıkımın olduğu Hatay'da depremi yaşayan Gökhan Zan, ilk açıklamasında devlete ve İletişim Başkanlığı'na teşekkür etmişti.

Politika 15.03.2023 00:30:00 0
Gökhan Zan, depremle ilgili yaptığı açıklamalarındaki tutarsızlıklarıyla gündemde
Tarih: 15.03.2023 00:36 Güncelleme: 15.03.2023 00:30

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen ve büyük yıkımın olduğu Hatay'da depremi yaşayan Gökhan Zan, ilk açıklamasında devlete ve İletişim Başkanlığı'na teşekkür etti. Depremden 40 gün sonra Halk TV yayınına katılan Zan'ın "Hakkımı helal etmiyorum" diyerek tam tersi ifadeler kullanması ise dikkat çekti..

Türkiye 6 Şubat sabahına büyük bir felaketle uyandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ile 7.6 büyüklüğünde yaşanan depremler 11 ili etkiledi.

Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay gibi illerde hissedilen deprem, büyük yıkıma yol açtı.

Yaşanan felaketin en yoğun etkilediği şehirlerden biri olan Hatay'da bulunan ve depremi hisseden antrenör Gökhan Zan, gözyaşlarıyla yaptığı yardım çağrılarıyla gündeme gelmişti.

Gökhan Zan önce teşekkür etti
Zan'ın bu çağrıları sonrası İletişim Başkanlığı kendisiyle irtibata geçerek, gereken talimatları yerini getirdi.

Gökhan Zan, bu gelişmenin ardından yaptığı açıklamasında "Ben Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na çok teşekkür ediyorum. Hemen emrimize birini verdi, kendisiyle irtibata girdik. Sabah operatörler, kapçeler bütün makineler boş duruyordu, sesimizi duydular" demişti.

Ancak Gökhan Zan, bu açıklamalarından 40 gün sonra yaptığı açıklamalarıyla gündemde büyük yer edindi.

Sonra 'Hakkımı helal etmiyorum' dedi
CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV yayınına katılan Zan, burada yaptığı konuşmasında tam zıt ifadeler kullandı:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı diye bir şey var. Beni aradılar, Çağatay ve Ali bey diye birisi. İşte 'Gökhan bey yaptıklarınızı görüyoruz, mücadele ediyorsunuz, biz sizin emrinizdeyiz.' Biriyle koordine olmak zorundasınız, kiminle olacaksınız bir yetkiliyle. O önemli. Yarım saatte gelecek olan bir kepçe, akşam 6'dan gece 12'ye kadar zifiri karanlıkta bekledik o soğukta.

Biz defnedemiyoruz. Aldık enkazı geri getirdik, bekledik sabaha kadar, tekrar geri getirdik kendi imkanlarımızla yaptık bu sefer. Şimdi böyle bir insan yalan konuşuyor, ben hakkımı helal etmiyorum"

Soruyoruz: 40 günde ne değişti?
İlker Koç'un sunumuyla yayınlanan Gündem Özel yayınında Gökhan Zan'ın tutarsız açıklamalarına dikkat çekildi.

Sunucu İlker Koç, önce devlet yetkililerine teşekkür eden Gökhan Zan'ın Halk TV yayınında yaptığı açıklamaları sonrası bir de Hatay'da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesine değindi.

Koç, "İsmail Küçükkaya'nın bir canlı yayınına katıldı. Ve o gün söyledikleriyle bugün söyledikleri arasında zıt cümleler kullandı. Biz de "Ne oluyor" dedik. 40 günde ne bu kadar değişti diye düşündük." dedi.

Gökhan Zan "CHP ve İyi Parti'den milletvekilliği teklifi aldı" iddiası
İlker Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Neden 7 Şubat sabahı yaptığı konuşmanın tam tersini gerçekleştirmesine ilişkin olarak ortaya bir iddia atıldı.

İddia da Gökhan Zan, CHP ve İyi Parti'den milletvekili teklifi almış olması yönünde bir girişimde bulunulmuş.  Hatay'dan milletvekili olması için bir teklif götürüldüğü iddia edildi.

Biz de gazeteci olarak bizim işimiz sorgulamak, soru sormak. Bundan 40 gün önce devlet yetkililerine, İletişim Başkanlığına teşekkür eden Gökhan Zan, acaba bu tekliften sonra mı muhalefetin yanlısı olan bir kanalda çıkarak tam bu sözleri aksi olarak söyledi. Takdiri size bırakıyoruz.

Bakalım Gökhan Zan, milletvekili aday adayı olacak mı?!.. Kaynak: EnsonHaber

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ