Tarih: 24.09.2024 03:15

Göç Dalgasında Binlerce Araç Yolda Mahsur: İsrail Saldırıları Lübnan'ı Kilitledi

Facebook Twitter Linked-in

Lübnan'ın güneyindeki tehlikeli durumdan kaçan vatandaşların yarattığı yoğun trafik, saatlerdir devam ediyor. İsrail'in artan saldırıları karşısında binlerce sürücü kuzeye doğru kaçışını sürdürürken, trafikte mahsur kalan araç sayısı giderek artıyor.

İsrail'in Hizbullah'ın füze saldırılarını bahane etmesiyle başlayan hava saldırıları, Lübnan'daki sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor. Güney kentleri olan Zehrani'den Sayda yönüne olan göç dalgası, yollarda olağanüstü bir trafik sıkışıklığına yol açtı.

BİNLERCE ARAÇ KAÇIŞ YOLUNDA BEKLİYOR

Lübnan resmi haber ajansı NNA tarafından iletilen bilgilere göre; trafik akışının durma noktasına gelmesiyle birlikte binlerce araç kuzeye doğru yollar üzerinde kilitlendi. Yaklaşık 5 saattir devam eden bu yoğunluk, araçların hareket etmesini neredeyse imkansız hale getirdi. Güvenlik güçlerine, trafiği rahatlatmaları için çağrıda bulunan vatandaşlar, müdahale beklediklerini ifade ettiler.

SON DAKİKA! İSRAİL'DEN LÜBNAN'IN BAŞKENTİ BEYRUT'A HAVA SALDIRISI

İsrail tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren düzenlenen yüzlerce hava saldırısının hedefinde Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgeleri yer aldı. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırılar sonucu 492 kişinin hayatını kaybettiği ve bunların 24'ünün çocuk, 42'sinin kadın oldukları; ayrıca 1645 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırılar neticesinde ülkenin kuzeyine ve başkent Beyrut'a doğru göç dalgası da devam ediyor.

LÜBNAN'DA EĞİTİME ARA, OKULLAR BARINAK OLARAK AÇILDI

Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verdiğini duyurdu. Buna ek olarak İçişleri Bakanlığı, saldırılardan zarar gören ve yerinden edilen vatandaşların barınması amacıyla, güney bölgesindeki okulların açıldığını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —