Girişimci Kadından Van'da Organik Devrim: "Van Süt Çiftliği" Açıldı!

Van'da yerli ve organik ürünler: Van Süt Çiftliği açıldı.

Van Haberleri 29.09.2024 16:07:00 0
Girişimci Kadından Van
Tarih: 29.09.2024 16:09

YEREL KADIN GİRİŞİMCİNİN BAŞARISI

Van'da, yerli bir kadın girişimci olan Süreyya Süer, organik süt ve et ürünleri üreten 'Van Süt Çiftliği'ni büyük bir törenle açtı. İpekyolu ilçesi sakinlerinden Süer, 2021 yılında girişimcilik serüvenine başladı ve ilk olarak 22 büyükbaş hayvanla çiftliğini kurdu. Şu anda ise, 200 büyükbaş hayvan bakarak yerel ekonomiye önemli katkılarda bulunuyor.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Çiftlikte üretilen ürünlerin satışı için Suvaroğlu Caddesi'nde bir mağaza kuran girişimci kadının işletmesinin açılışı renkli simaları bir araya getirdi. Açılışa Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, çeşitli STK başkanları, iş insanları, akrabalar ve arkadaşlar katılım gösterdi. Açılışın ardından davetliler satış mağazasını gezerek, Süer'in cesaretini ve başarısını takdir ettiler.

YÖRESEL ÜRÜNLERİN ÖNEMİ VURGULANDI

Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, yapmış olduğu konuşmada, eskiden canlı hayvan ticareti konusunda Van'ın önemli bir merkez olduğunu, şimdilerde ise bu durumun tersine dönerek yerel üretimin azaldığına dikkat çekti. Süreyya Süer'in yaptığı bu girişimle önemli bir adım attığını ve kendi ürünlerini mandıra vasıtasıyla tüketiciye ulaştırdığını ifade etti. Tüketicilerin artık Van Süt Çiftliğinde et ve süt ürünlerinin tüm çeşitlerini bulabileceklerini vurguladı.

GİRİŞİMCİDEN GELECEK HEDEFLER

Süreyya Süer de yaptığı konuşmada, "Çiftlikten Sofranıza" sloganıyla yola çıktıklarını, çiftlikte üretilen organik ürünlerin vatandaşlara ulaştırılması için bu mağazayı açtıklarını belirtti. Ayrıca, yerel ekonomide daha fazla etki yaratmak amacıyla Van içinde 10 şube açma hedeflerinin olduğunu açıkladı. Kendisi aynı zamanda tüm kadınlara kendi işlerini kurma ve kooperatifleşme konusunda cesaretlendirici tavsiyelerde bulundu.

Destek aldığı kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Süer, organik ürünlerini denemek isteyen herkesi Van Süt Çiftliği'ne davet etti. Yerli ve organik ürün üretimini destekleyen bu çiftliğin açılışı, bölgesel kalkınma ve kadın girişimcilik için önemli bir örnek olarak görülmektedir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem