Ziraat mühendisi kalorifer kazanı üretti

Genel 26.02.2017 10:38:47 0
Ziraat mühendisi kalorifer kazanı üretti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.02.2017 10:38
Ağrı’da Ziraat Mühendisi İsrafil Köse, babasına ait sobacı dükkanında kalorifer kazanı üretiyor.
Ordu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ziraat Mühendisliği bölümünden mezun olan İsrafil Köse, yüksek lisans yaptıktan sonra baba mesleğine el attı. Ağrı’da baba mesleği olan sobacılıkta farklı işler yapmak isteyen Köse, uzun süre çalıştığı kalorifer kazanı projesini başarıyla tamamlayarak kazan imal etmeye başladı. Baba mesleği sobacılığı sevdiği için bu mesleği tercih ettiğini vurgulayan Köse, ürettiği kalorifer kazanıyla ilgili patent başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Bu projeyle doğu bölgesine açılmayı hedeflediklerini belirten Köse, “Soğuk bir ilde yaşadığımız için bölge halkının ihtiyacı vardı. Hem yakıttan tasarruf, hem de daha fazla ısınmaya ihtiyaç duyduğumuz için, böyle bir tasarım çalışması yaptık. Uzun süredir bu proje üzerinde çalışıyordum” dedi.

“Ürünümüz Türkiye standartlarına uygun”
Kalorifer kazanını ilk olarak kendi iş yerine kurduklarını kaydeden Köse, test çalışmasının başarıyla sonuçlanmasının ardından piyasaya satmaya başladıklarını belirtti. Ürettikleri kalorifer kazanını 2 bin TL’ye sattıklarını ifade eden Köse, “İlk denemesini kendi dükkanımızda yaptık. Bize faydalı olan, insanlara da faydalı olsun istedik. Şu anda kalorifer kazanlarımızı alan müşterilerimizin hepsi memnun. İnşallah Türkiye’nin her yerine bunu yaymaya çalışacağız. Türkiye standartlarına uygun ürünümüz için aynı zamanda patent başvurusunda da bulunduk. İnşallah patentini alacağız” diye konuştu.
Ağrı’da kalorifer kazanlarını üretirken ham madde sıkıntısı çektiklerini ifade eden Köse, “Kalorifer kazanı üretirken, en fazla yaşadığımız sorunlardan birisi ham madde ihtiyacı. Ham maddeyi dışarıdan getirmek zorunda kalıyoruz. Bu da yüksek maliyete sebep oluyor. Eğer ham madde için bir çalışma olursa ürettiğimiz kalorifer kazanlarını daha ucuz bir fiyata vatandaşlarımıza satacağız. Böylece bizim adımıza daha iyi maliyetli ve vatandaşımıza daha uygun fiyata vereceğimiz kalorifer kazanını imal etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

“Siparişleri yetiştiremiyoruz”
Kalorifer kazanlarına çevre illerden yoğun bir talep olduğunu ve siparişleri yetiştiremediklerini vurgulayan Köse, “Kalorifer kazanımızı çevre illerden isteyen müşterilerimiz var. Ancak şu anda sadece Ağrı’da bunun satışını yapmaktayız. İnşallah ilerleyen zamanlarda bölgesel olarak çalışacağız” dedi
Yaptıkları kalorifer kazanının diğer kalorifer kazanlarına göre daha tasarruflu olduğuna değinen Köse, “Diğer kazanlarda fana ihtiyaç varken bu kalorifer kazanında fana ihtiyaç yok. Ekstradan ızgarası sulu ızgaradır. Izgarasında su dolaştığı için yanmaya başladığı anda ısıtmaya başlıyor. Bu da ısı konusunda büyük bir avantaj oluyor. Hem zamandan hem de ısıdan tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca kalorifer kazanlarını talebe göre değişik ebatlarda yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Oğlumla gurur duyuyorum”
Öte yandan, kalorifer kazanı projesinden dolayı oğlu İsrafil Köse ile gurur duyduğunu ifade eden baba Muzaffer Köse de, oğluyla birlikte yaptıkları işi başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ