Zihinsel engelliler aşçılık mesleğini öğreniyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce finansmanı sağlanan ve Muş İş-Kur İl Müdürlüğü ile Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneğinin işbirliğiyle yürütülen “Aşçı Çırağı” projesiyle zihinsel engelli bireyler aşçıl?

Genel 21.01.2019 12:17:20 0
Zihinsel engelliler aşçılık mesleğini öğreniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2019 12:17

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce finansmanı sağlanan ve Muş İş-Kur İl Müdürlüğü ile Muş Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneğinin işbirliğiyle yürütülen “Aşçı Çırağı” projesiyle zihinsel engelli bireyler aşçılık mesleğini öğreniyor.

Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kurs sınıfında başlatılan “Aşçı Çırağı” projesinin açılış törenine; Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, İş-Kur İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman ile zihinsel ve fiziksel engelli bireyler katıldı. Burada bir konuşma yapan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, "Kurslarınıza, etkinliklerinize belki çok gönlümüzün istediği şekilde paydaş olamadık. Ama bu sözü veriyorum ki bu dönem sizlerle birlikte engellisine, yaşlısına, çocuğundan kadınına gönül belediyeciliğini icra edeceğiz. İnşallah sizin makul talebiniz karşısında kendi yeriniz olacak" dedi.

Muş İş-Kur İl Müdürü Mehmet Emin Taylan da, projenin tamamının İş-Kur finansörlüğüyle yapıldığını belirterek, “Bu kurs da bizim işbirliği içerisinde yaptığımız bir kurstur. Bundan öncede kurslarımız vardı ve bundan sonra da bu tür kurslarda zaten bütün desteklerimizi vereceğiz. Bu kursumuzun bize şu andaki maliyeti 28 bin 200 liradır. 18 Ocak 2019 tarihinde başladı ve 8 Mart 2019’da sona erecek. 10 kişi ile bu kursa başladık ve 178 saat sürecek. Günde 5 saatten fazla zihinsel engellilere kurs veremiyoruz. Bu kurslar bittikten sonra devamı gelecektir" diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesi ve yapılan konuşmaların ardından mutfak kısmına geçen zihinsel engelli bireyler, şef aşçının tarifi ile mutfakta ne yapmaları konusunda bilgilendirildi. Şefin tarifi ile çorba yapan engelli bireyler, davetlilere de çorba ikramında bulundular.

Muş Zihinsel Ve Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Şirin Balkaya, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ